okolica blokirana / Deložacija obitelji Milanović na Motovunu: policija izvlačila aktiviste Živog zida iz automobila

Mnogi su se jutros zaputili prema obiteljskoj kući obitelji Milanović kakobi opstruirali deložaciju, a policija je neke od njih morala i izvlačiti iz automobila

23.6.2017.
10:17
VOYO logo

U Motovunu je u tijeku novi pokušaj deložacije. Ovog puta u nevolji je obitelj Milanović iz Brkača, a pristup mjestu događaja policija je blokirala još sinoć. 

Deložacija je najavljena za 9 sati ujutro, a oni koji su krenuli u Brkač kako bi spriječili deložaciju zaustavljeni su policijskim blokadama koje je policija postavila još u četvrtak navečer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su se i jutros zaputili prema obiteljskoj kući obitelji Milanović, a policija je neke od njih morala i izvlačiti iz automobila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvotne informacije govorile su kako se obitelj Milanović deložira jer nije vratila kredit RBA štedionice koja ih je ovršila, no Net.hr navodi kako te nisu točne informacije. 

Naime, Lino Milanović je 2001. godine podigao kredit u vrijednosti od 80 tisuća eura zbog izgradnje poslovno-stambenog objekta, a krajem 2002. godine. digao je još jedan kredit od 20 tisuća eura u svrhu zaštite objekta, priopćila je RBA štedionica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manji dio duga od 32 tisuće eura obitelj Milanović isplatila je dobrovoljno, dok je preostali dio prisilno otplaćen u ovrsi nakon što je društvo R.B.U. Nekretnine d.o.o. kupilo nekretninu na javnoj dražbi 2008. godine, čime je potraživanje banke u cijelosti namireno. Tvrtka je 2010. s ovršenicima sklopila ugovor u kupoprodaji, kojeg se R.B.U. Nekretnine d.o.o. nisu pridržavali te nisu isplatili kupoprodajnu cijenu kako je ugovoreno te je kredit raskinut. Iz toga proizlazi da se obitelj Milanović od 2009. u objektu nalazi bespravno. RBA ističe kako stoga ovrhu ne provodi banka, već se ona provodi po prijedlogu društva R.B.U. Nekretnine D.O.O.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navedeno društvo već godinama pokušava iznaći mirno rješenje sporne situacije s obitelji Milanović te je u više navrata, uvažavajući specifičnost situacije, izrazilo spremnost prodati navedenu nekretninu istima, i to čak po manjoj kupoprodajnoj cijeni od one po kojoj je prije gotovo 10 godina kupilo nekretninu. Navedena nastojanja nisu urodila plodom, iako obitelj Milanović istu nekretninu, u vlasništvu društva R.B.U. Nekretnine d.o.o., gospodarski iskorištava", zaključuje se u priopćenju RBA.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo