U svjedodžbi mu napisali da je rođen u Afganistanu

Marko Radić, učenik trećeg razreda Srednje škole 'Tin Ujević' u Vrgorcu bio je šokiran kad je u svojoj svjedodžbi vidio da je, umjesto u Vrgorcu, rođen u Islamskoj Republici Afganistan 1992.

25.6.2010.
19:35
VOYO logo

Kako piše Slobodna Dalmacija, djelatnici škole su mu upisali da je rođen u Afganistanu, a to mu je, kako kažu Radići, stvorilo probleme.

"Sin bi mi trebao nastaviti školovanje izvan Vrgorca, a ne znam di će se upisati sa svjedodžbom u kojoj stoji da je rođen u Afganistanu. Ne znam je li ovo nečija šala ili greška, no stvarno nije primjereno. Nadam se da će se ovo riješiti što prije, kako bi mi dijete moglo normalno upisati četvrti stupanj", rekao je njegov otac Ante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa pojasnili su kako se najvjerojatnije radi o krivom odabiru države, a Afganistan je prvi na popisu. Onaj tko je unosio Radićeve podatke, očito nije kliknuo na 'Hrvatska', nego je ostala prva država koja je bilo moguće odabrati.

"Greška se mogla potkrasti, ali se nije smjelo dogoditi da takva svjedodžba dospije učeniku u ruke. Naime, prvo se radi probni ispis, koji bi nastavnici trebali prekontrolirati i vidjeti jesu li svi podaci ispravni. Tek nakon toga printa se svjedodžba koju potpisuje i pečatira ravnatelj škole", pojasnila je načelnica MZOS-ova Odjela za odnose s javnošću Žana Ćorić za Slobodnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj vrgoračke srednje škole Josip Gašpar poručio je Marku Radiću da se u ponedjeljak javi u školu i da će sve biti ispravljeno.

"Poništit ćemo svjedodžbu s greškom i izdati mu novu. Vjerojatno sam je ja potpisao, ali nisam čitao sve svjedodžbe. Svim razrednicima sam rekao da se pobrinu za to", kazao je Gašpar, koji nije htio reći koji je razrednik odgovoran, nego je samo rekao da će sve ispitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam šta vas ljudi zovu, nije valjda da se taj učenik mene boji, pa nije mogao doći u moj ured s pritužbom", dodao je ravnatelj Gašpar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo