boje se krađe identiteta / Roditelji splitskih školaraca u strahu: Gradska uprava od njih zatražila presliku bankovnih kartica

Image
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

Roditelji splitskih osnovnoškolaca u strahu od krađe identiteta, za subvenciju grada Splita za udžbenike traže presliku bankovne kartice

7.10.2017.
15:21
Nino Strmotic/PIXSELL
VOYO logo

Roditelji djece drugih, trećih i četvrtih razreda u splitskim osnovnim školama s radošću su regirali na objavu prema kojoj će im Grad sufinancirati nabavu školskih udžbenika u iznosu od 500 kuna. Iako su potrošili puno više novaca za knjige, bilježnice i ostali školski pribor nisu se nadali ovolikoj subvenciji, piše Slobodna Dalmacija.

Još uvijek ne znaju kada bi novac trebao biti uplaćen na njihove računa jer je jučer istekao rok za predaju zahtjeva za subvenciju. No tu je i nastao problem jer su iz Gradske uprave tražili da uz zahtjeve prilože presliku osobne i bankovne kartice što ih je zabrinulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko tko se iole razumije jasno mu je kako se podaci mogu "ukrasti" i zloupotrijebiti, a o krađi identiteta da i ne govorim... Znajući sve te podatke, netko ti može isprazniti račun dok kažeš "keks", praktički iz kauča...", rekla je majka jednog osnovnoškolca.

Iz Splitske banke nakon što su uočili obavijest na stranica grada Splita uputili su dopis upravi upozoravajući na potencijalni rizik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Korisnici kartica su kartične podatke dužni čuvati i ne odavati ih trećim (nepoznatim) osobama zbog toga što isti mogu biti potencijalno zloupotrijebljeni za obavljanje internetske kupnje", izjavila je Silvija Bareša, glasnogovornica Splitske banke.

Zbog čega su se oglušili na obavijest banke, iz Gradske uprava još nitko nije odgovorio. Iz Službe za obrazovanje i znanost Grada Splita tvrde da dopis nisu niti dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvorni tekst bankarske kuće koju spominjete, do ovog trenutka nije nam poznat, odnosno ova Služba ga nije zaprimila, pa ga sukladno tome nismo u mogućnosti komentirati", rekla je Ines Milina Ganza, pročelnica gradske Službe za obrazovanje i znanost.

Roditelji koju su uz zahtjeve ipak priložili sve podatke subvenciju će dobiti krajem listopada, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo