'U srijedu ću dati mandat za sastavljanje Vlade'

13.12.2011.
22:36
VOYO logo

"Činjenica da nije bilo posebnih žalbi govori da je hrvatsko društvo učinilo veliki demokratski iskorak", kazao je predsjednik Ivo Josipović čestitajući svima onima koji su, kako je rekao, sudjelovanjem na izborima doprinijeli tom prazniku demokracije.

Na pitanje novinara bi li prvi zadatak nove vlade trebao biti sređivanje izbornog zakonodavstva, Josipović je odgovorio potvrdno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova vlada 21. prosinca

"To što slabosti izbornog zakonodavstva i birački popisi nisu utjecali na izbore dobra je osnova na kojoj se u demokratskoj proceduri treba doći do boljeg izbornog zakonodavstva", kazao je Josipović.

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin samo je kratko kazao kako su izbori prošli mirno i dostojanstveno, te da su glasači slobodno izrazili svoju volju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandat za sastavljanje nove vlade dobit će Zoran Milanović, a s predsjednikom bi se trebao sastati u srijedu u 11 sati. Milanović će nakon što sastavi vladu s novim sastavom morati ići pred Sabor. Konstituirajuća sjednica Sabora bi trebala biti 20. prosinca pa bi novu vladu mogli dobiti 21. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo