CIJENE K'O U ŠPICI SEZONE / U Splitu ljeto ne popušta, zgranuta čitateljica nam poslala dokaz: Ledeni kapučino 4 eura, a tek irska kava...

Image
Foto: PIXSELL / Net.hr

Očito i u posezoni na Jadranu, konkretno - na splitskoj Rivi, drže visoke cijene. I očito će tako biti sve dok ima gostiju koji na pitanje 'ko to more platit' smjesta dižu ruku i dozivaju konobara

21.9.2023.
15:36
PIXSELL / Net.hr
VOYO logo

Turistička sezona je na izdisaju, ali s Jadrana, kao usred ljeta, još pristižu fotografije računa i cjenika iz ugostiteljskih objekata s 'napumpanim' cijenama. Jedna čitateljica poslala nam je račun iz jednog splitskog kafića s tamošnje Rive na kojemu se vidi da je prošle subote jedan ledeni kapučino ondje platila četiri eura iliti po 'starom', kad zvuči brutalnije - 30,14 kuna.

Image
Foto: čitateljica Net.hr-a

I u posezoni drže (pre)visoke cijene

Očito šokirana (pre)visokom cijenom hladnog napitka, naša čitateljica bacila je oko i na čitav cjenik u tom kafiću. Mala i velika kava s mlijekom nisu dramatično skupe - 1,80 te 2,20 eura, ali oko će se svakako duže zadržati i na cijeni šalice irske kave u koju jest da ide i viski, ali se cijena od 8 eura (60,27 kuna) također čini (pre)visokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piva domaća 'obična' od pola litre su pet eura, kao i uvozna od 0,33 litre. Previsokom se čini i cijena bočice s 0,33 litre ledenog čaja - pet eura, male bočice (0,25 litara) gazirane mineralne vode od tri eura, kao i bočice od 0,33 litre negazirane vode i vode s okusom - 3,50 eura.

Image
Foto: čitateljica Net.hr-a

Očito i u posezoni na Jadranu, konkretno u Splitu (posve konkretno - na poslovično skupoj splitskoj Rivi) drže visoke cijene. I očito će tako biti sve dok ima gostiju koji na pitanje "ko to more platit" smjesta dižu ruku i dozivaju konobara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog visokih cijena hrvatski ugostitelji strahuju, a Turistička zajednica puna pozitive

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo