U SPLITU ĆE DR. IVO IVIĆ BITI PRVI ZDRAVSTVENI DJELATNIK KOJI ĆE PRIMITI CJEPIVO: / 'Drago mi je da konačno krećemo s pravim oružjem'

Image
26.12.2020.
23:29
VOYO logo

Nakon što je danas u Hrvatski zavod za javno zdravstvo stiglo prvih 9.750 doza cjepiva protiv Covida-19, tvrtke Pfizer-BioNTech, 27., 28. i 29. prosinca počinje distribucija prvih doza cjepiva i cijepljenje građana u svim županijama, priopćeno je u subotu navečer iz Vlade.

U tim će se danima u svim državama članicama Europske unije odvijati ,,Europski dani cijepljenja'', kojima je cilj podizanje svijesti o važnosti cjepiva kao najsigurnijem načinu da se okonča pandemija koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjepivo će biti besplatno za sve, a građani će se moći cijepiti na dobrovoljnoj osnovi, ističu iz Vlade RH.

U nedjelju, ponedjeljak i utorak, 27., 28. i 29. prosinca, prva cijepljenja organizirat će se u domovima za starije i nemoćne osobe te u zdravstvenim ustanovama. Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih - starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Infektivne u Splitu prvi zdravstveni djelatnik koji će primiti cjepivo

Prvi zdravstveni djelatnik koji će primiti cjepivo u Splitu je prof. dr. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektivne bolesti KBC-a Split.

"Istina je, bit ću prvi zdravstveni djelatnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji će se cijepiti protiv covida-19 i drago mi je da konačno krećemo s pravim oružjem na ovaj zaista opasan i iscrpljujući virus", rekao je za Jutarnji list dr. Ivić. Prvi cijepljeni u toj regiji bit će netko od korisnika domova za starije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prof. dr. Ivića poručuje da se svi hrvatski građani odluče cijepiti.

"Radi se o virusu koji samo tako možemo zaustaviti i vratiti naš stari život. Na žalost, njegove su zdravstvene posljedice nerijetko pogubne, ali zaustavlja i gospodarstvo, utječe na školovanje, na turizam, na velik dio naših života. Nema razloga da se ne cijepimo, cjepivo je sigurno, nuspojave su minimalne, a sve priče o raznim zavjerama šire oni koji s virusima nemaju nikakve veze, ali ni s epidemiologijom, infektologijom", kazao je dr. Ivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo