U slučaju da nova Vlada preseli u Kockicu, sanacija će koštati milijune

Image

I dok predsjednica privremeni ured ima u Vukovaru, Tomislav Karamarko želi da se ona trajno preseli u Banske dvore. Vladu bi preselio u zgradu koja se raspada.

14.1.2016.
20:23
VOYO logo

Kockica je građena u 60-ima i zaštićeno je kulturno dobro. Popularna Kockica iznutra otkriva djela Murtića, Price, Jagode Buić i mnoga druga. I upravo te prostorije Tomislav Karamarko vidi kao sjedište nove hrvatske vlade, piše N1.

"Ukupna površina zgrade je oko 14500 kvadrata. Ali najmanje polovica te površine je neuredski prostor, aule, dvorane, hodnici, stubišta, restoran", kazao je glavni tajnik Ministarstva prometa Dražen Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KARAMARKO: /

Imamo veće prioritete od preseljenja, odlučiti treba struka

Image
KARAMARKO: /

Imamo veće prioritete od preseljenja, odlučiti treba struka

Karamarko kaže da bi predsjednica Republike trebala ići u Banske dvore, mjesto u kojem je predsjedavao i Franjo Tuđman, a Vlada bi mogla u Kockicu.

Tamo sada radi 400-tinjak osoba u ministarstvima turizma i prometa. Nekada je bila i dom Centralnog komiteta Saveza Komunista Hrvatske. Karamarko na to kaže da će poslati svećenika da malo raskuži. No treba poslati i građevinare, jer kako iznutra, tako i izvana, Kockica se raspada. Ove godine trebali bi biti završeni radovi energetske obnove vrijedni više od 19 milijuna kuna, no to je samo kap u moru potrebne sanacije. A ima i drugih mana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurnosni problemi

"Karakteristika ove zgrade je da se prozori na njoj ne otvaraju. Sustav grijanja je kroz konektore. Ovaj projekt nije predviđao protupožarne stepenice i izlaz", kaže Ivanušec.

Upravo je to najveći sigurnosni problem preseljenja Vlade u Kockicu, kaže stručnjak za sigurnost Bono Marjanović. Ostale uvjete, kako Kockica, tako i Banski dvori, ispunjavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je da nisu na istom mjestu predsjednica Republike, Sabora i Vlade", kaže Marjanović no dodaje da se odluka ne smije donositi na brzinu.

Iz Ureda predsjednice na ponudu da presele u Banske dvore kažu da su ugodno iznenađeni jer predsjednica ne odustaje od ideje za preseljenjem s Pantovčaka radi smanjivanja troškova. Od ideje da se preseli u rezidenciju u Visokoj ulici ipak je odustala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1/Danas.hr

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo