zalog za budućnost / U Rijeci otvoren impresivan kompleks pogona farmaceutske tvrtke Pharma Valley

U Rijeci je otvoren kompleks pogona Pharma Valley riječke farmaceutske tvrtke Jadran Galenski Laboratorij. To je najveća investicija tvrtke i jedna od najvećih trenutačno u Hrvatskoj

10.7.2015.
18:32
VOYO logo

Na otvorenju novog kompleksa riječke farmaceutske tvrtke Pharma Valley dočekao nas je uistinu impozantan prizor, kao doček na ulazu u grad.

Na otvorenju je prisustvovalo stotine uzvanika, a uz riječki, bilo je tu malo i američkog stila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelje projekta svladale su emocije, koje su se smirile ulaskom u kompleks gdje se već stvaraju prvi proizvodi. Hale otkrivaju sofisticiranu tehnologiju.  

"Strojevi su potpuno automatizirani, tako da smo se i mi morali dosta naučiti sa tim strojevima i prihvatiti takvu automatizaciju", rekla je Ahlam Juranović, djelatnica JGL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2015. Jadran Galenski Laboratorij očekuje rast prihoda od 10 posto čemu bi trebala doprinijeti Pharma Valley.

"velika su očekivanja, bavimo se velikim opsegom djelatnosti i svaki dan se trudimo da budemo što bolji“, dodao je njegov kolega Jan Štimac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ambicije su velike, krajem godine otvara se pogon u Srbiji kako bi se jače pozicionirali u velikim tržištima Rusije, Kazahstana i Bjelorusije. 

"Želimo biti vodeća farmaceutska kompanija u području razvoja i proizvodnje ljekova za osjetila, to znači kapi za nos, kapi za oči i slično. Prvi put smo u prilici da imamo instalirane kapacitete za period od nekih desetak godina strateškog, održivog, profitabilnog rasta“, rekao je predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost investicije je 361 milijun kuna, futuristički se pogoni prostiru na 99.000 četvornih metara, sve je odrađeno u rekordne dvije godine, a timu od 950 ljudi priključit će se stotinu novih.

Kompleks je nastao uz potporu Hrvatske banke za obnovu i razvoj a zahvaljujući poreznim olakšicama, tvrtka će moći iskoristiti 40 posto investicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvrtka poput vaše ili sličnih tvrtki u Hrvatskoj, a ima ih i nije sve tako crno, ima smisla jedino ako 80 posto onoga što proizvede izveze izvan Hrvatske, nas je premalo i proizvoditi samo za Hrvatsku nema smisla“, prokomentirao je hrvatski premijer Zoran Milanović. 

U Rijeci su to davno shvatili pa zato svojih 160 brandova i 460 proizvoda izvoze u čak 40 zemalja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo