U POŽARU U SPLITU OZLIJEĐENO 80 VATROGASACA, MEĐU NJIMA IMA I CIVILA: / 'Prava je sreća da nema teže ozlijeđenih'

Image
18.7.2017.
8:59
VOYO logo

Luetić je jutros Hini izjavio kako je Hitna u posljednja 24 sata pružila pomoć 80-ero osoba, od kojih su većina vatrogasci s terena, ističući kako je prava sreća da nitko od njih nije teže ozlijeđen.

"Svi ti ozlijeđeni su većinom vatrogasci, nešto malo ima i civila. Uglavnom se radilo o reakcijskom konjuktivitisu, prekomjernom udisanju dima i lakšim opeklinama ruku i nogu. Na požarištu se i dalje nalaze naša tri tima liječnika, tehničara i vozača koji gasiteljima pružaju pomoć u slučaju da im ona zatreba", kazao je Luetić i dodao da prate situaciju kako će se odvijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznaje se i da je večeras u Prihvatnom centru Spaladium Arene, organiziranom za zbrinjavanje u slučaju evakuacije i ozljeda zbog požara, sklonište zatražilo ukupno 11 osoba, od čega osam stranaca.

UŽIVO! SPLIT JE OBRANJEN, ALI I DALJE TRAJE BORBA ZA OKOLICU, DIGLI SE KANADERI: ‘Ovo je kataklizma! Ne znamo što će biti’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ALARMANTNA SITUACIJA U STROŽANCU I PODSTRANI, BRANE SE KUĆE NAJBLIŽE ŠUMI: /

'Voda se u kantama dodaje iz ruke u ruku'

Image
ALARMANTNA SITUACIJA U STROŽANCU I PODSTRANI, BRANE SE KUĆE NAJBLIŽE ŠUMI: /

'Voda se u kantama dodaje iz ruke u ruku'

Stanje na požarištu oko Splita i dalje je nepromijenjeno - na stotine vatrogasaca iz gotovo svih dijelova Hrvatske bori se s vatrom, a u pomoć su im jutros oko 7 sati stigli i kanaderi.

U Županijskom vatrogasno-operativnom centru najavili su da će oko 10 sati svim medijima poslati posebno priopćenje vezano uz požar, koji je do sada poharao i uništio 4500 hektara borove šume, maslinika, niskog raslinja, trave i makije, ali i u kojemu su gorjela vozila, kuće, poslovni objekti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je poznato o kolikoj se ukupnoj opožarenoj površini radi, kao i koliko vatrogasaca sudjeluje u gašenju požara, još se pouzdano ne zna koji mu je uzrok. Iako mještani s opožarenog područja ukazuju na mogućnost da su požari podmetnuti, u splitskoj policiji ističu kako se još uvijek ne može govoriti o uzrocima.

"Tek kada požar bude ugašen, na mjestu događaja može biti obavljen očevid koji bi trebao pokazati koji je uzrok tog požara. Do tada ne možemo govoriti o njegovom nastanku. Policija radi po dojavama građana, a jesu li one točne pokazat će se uskoro", kratko je na upit Hine odgovorila Ana Čepić iz splitske policije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo