Ispričali su se / U Podravini pokopali živog čovjeka, a on se našalio: 'Volio bih vidjeti kako je umrijeti dok sam još živ!'

Image
Foto: Shutterstock

Dr. Srećko List ima 93 godine i živ je, a vedrog duha mu ne nedostaje

13.7.2020.
9:38
Shutterstock
VOYO logo

Na stranicama lokalnog tjednika Glas Podravine od umirovljenog liječnika koprivničke kirurgije dr. Srećka Lista oprostile su se kolege misleći da je umro. No, on ima 93 godine i još je živ.

"Našem dugogodišnjem članu, poštovanom i uglednom umirovljenom liječniku prim. dr. med. Srećku Listu… 1927. – 2020.", stajalo je na stranicama sa zahvalama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznanici su ga nazvali u nevjerici kako bi mu priopći tu vijest, na što je on rekao: "Ja umro?".

Dr. Elizabeta Horvatić, predsjednica Hrvatske liječničke komore, objasnila je kako je došlo do pogreške. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primili smo informaciju iz nekoliko izvora da je naš umirovljeni liječnik preminuo prije više tjedana. S obzirom na koronu i cijelu situaciju, i izvore informacija, nismo ništa sumnjali. Kao što to činimo našim kolegama, tako smo i ovaj put odlučili se oprostiti objavom i posljednjim pozdravom", rekla je.

Kazala je i kako joj je neizmjerno žao te je odmah nazvala dr. Lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispričala sam mu se, a on je to shvatio u šali. Kazao je kako bi samo „volio vidjeti taj posljednji pozdrav, da vidi kako bi to izgledalo kad se stvarno dogodi“. Ne ljuti se, a nama iz Komore stvarno je žao", objasnila je za Podravski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo