uvjetni zatvor / U Pitomači pronašla lažne novčanice pa ih podijelila s obitelji: Kupovale jaja, odjeću...

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustracija

Istragom se otkrilo kako je trgovina u Pitomači oštećena za 271 kunu, muškarac koji je prodavao jaja za 160 kuna, a žena od koje su kupili odjeću za 200 kuna. Iznos štete veći je od primljenih lažnih novčanica jer su im prodavači vraćali ostatak od 71 kn i 60 kuna

17.3.2023.
9:30
Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Djevojka (19) iz Podravine pronašla je na cesti desetke krivotvorenih novčanica od 100 i 200 kuna te ih podijelila rodbini i trošila u trgovinama, piše Danica.

Tijekom istrage se branila da nije znala da su lažne, ali je osuđena na uvjetni zatvor nakon što je Općinsko državno odvjetništvo protiv nje podignulo optužnicu. U presudi stoji da je dio novčanica dala teti, majci i sestri, a dio je zadržala i potrošila. Novčanice je vidjela kod dvorišne zgrade u Pitomači, a o svemu je obavijestila tetu koja je novac i pokupila. Zatim su njih dvije podijelile novčanice i svaka je uzela oko 1200 lažnih kuna. Majka djevojke je priznala da je dobila novčanicu od 100 kuna kojom je platila dug za jaja. Sestra je pak pokušala kupiti odjeću u trgovini u Kladarama, ali prodavačica je prepoznala da je riječ o krivotvorenom novcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLICIJA UPOZORAVA /

Muškarac iz Srbije pokušao preko Hrvatske prošvercati lažne novčanice eura

Image
POLICIJA UPOZORAVA /

Muškarac iz Srbije pokušao preko Hrvatske prošvercati lažne novčanice eura

Sestra ju je upozorila da se "vidi iz aviona" da su novčanice lažne.

"Odmah sam prepoznala da su lažne. Bile su drukčije boje i kvalitete papira, zaštitna nit je čudno izgledala. Rekla sam da taj novac odmah unište. No, nije me poslušala", ispričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istragom se otkrilo kako je trgovina u Pitomači oštećena za 271 kunu, muškarac koji je prodavao jaja za 160 kuna, a žena od koje su kupili odjeću za 200 kuna. Iznos štete veći je od primljenih lažnih novčanica jer su im prodavači vraćali ostatak od 71 kn i 60 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo