U OVOM GRADU NOVČANA NAKNADE ZA BEBE OD DANAS - 7500 KN: / Donijeli nove mjere, roditelji imaju razloga za zadovoljstvo

Image
Foto: Pixsell

U proračunu su osigurana i dodatna sredstva kako bi se u vrtić upisala sva djeca s oba zaposlena roditelja, a Grad će zaposliti i još odgojiteljica

1.9.2020.
12:23
Pixsell
VOYO logo

Stanovnici Belišća imaju razloga za zadovoljstvo. Naime, ovaj se grad protiv demografskog potopa bori socijalno-demografskim mjerama koje su odsad poboljšane pa tako od danas novčane naknade za bebe s pet tisuća rastu na sedam i pol tisuća kuna, javlja Večernji list.

Rastu i studentske stipendije u svim kategorijama, za sto kuna. Najbolji studenti dobivat će umjesto 1100, 1200 kuna. Studenti s prosjekom iznad 3,0 umjesto 700 primat će 800 kuna, a stipendija za sve ostale studente (s prosjekom nižim od 3,0) sada će umjesto 400 biti 500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belišće je počelo i s projektom 'Zalogaj', stipendijom za srednjoškolce, čiji se iznos s dosadašnjih 150 povećao na 200 kuna.

U proračunu su osigurana i dodatna sredstva kako bi se u vrtić upisala sva djeca s oba zaposlena roditelja, a Grad će zaposliti i još odgojiteljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belišćanski osnovnoškolci dobit će pomoćna nastavna sredstva, za što je Grad osigurao 330.000 kuna. Radi se o radnim bilježnicama, mapama, atlasima, zbirkama zadataka i kutijama za tehnički odgoj.

"Želja nam je voditi socijalnu politiku i prema našim umirovljenicima i nezaposlenima. Već od početka rujna naši umirovljenici imaju besplatan prijevoz i kupanje u Bizovačkim toplicama", istaknuo je gradonačelnik Dinko Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo