U osnovnoj školi se srušio strop i zarobio 20-ak djece

U osječkoj Osnovnoj školi "Vijenac", u srijedu poslije 20 sati urušio se dio stropa, zbog čega 20-ak djece nije moglo izaći iz sportske dvorane, pa su u pomoć došli vatrogasci.

29.4.2010.
9:41
VOYO logo

Po riječima Zdenka Tijardovića, voditelja smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek, u dvorani se nalazilo 20-tak djece, uzrasta oko deset godina, koji su tamo vježbali i koji zbog urušavanja stropa nisu mogli otvoriti vrata. Problem su bile i pokidane elektro instalacije koje su pale sa stropa, a struja je bila uključena, kazao je Tijardović.

Glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer, izjavila je kako je očevid u tijeku, te potvrdila da se urušio dio stropa između školskog hola i školske dvorane, ali da nitko nije stradao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastava je inače bila završena, a dvoranu su koristila djeca koja tamo treniraju karate.

U OŠ "Vijenac" odmah je došao i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo koji je izjavio da je najvažnije da nitko nije stradao, ali da je situacija u osječkim osnovnim školama zabrinjavajuća jer se godinama nije ulagalo u obnovu škola. Od 20 osječkih osnovnih škola u 17 je nužna intervencija, kazao je dodavši da očekuju od ministra financija Ivana Šukera da im hitno odobri traženi kredit u visini od deset milijuna kuna za hitnu obnovu tih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo