U Novu godinu za 500 ili za 58.980 kuna

Do kraja ove 2010. godine je ostalo još 48 dana.

14.11.2010.
17:58
VOYO logo

Turističke agencije su već ponudile različite aranžmane za proslavu Adventa ili Nove godine van granica Lijepe naše. Ponude variraju, od basnoslovno skupih do relativno pristupačnih, a Hrvati su već (navrijeme?) počeli kupovati ponuđeno. U tri agencije koje smo pitali za dosad iskazani interes građana, kažu da pravu navalu očekuju u drugoj polovici studenog, iako je i dosad zabilježen 'lijep' broj kupaca.

Tako u agenciji E-tours kažu da bilježe povećan interes građana, uz napomenu da zbog specifičnosti hrvatskog tržišta i navika putnika najveći broj narudžbi očekuju krajem studenog, tj. početkom prosinca. Najtraženiji i najprodavaniji novogodišnji aranžmani su destinacije Egipat - Hurghada i Tunis. Aranžmani u Tunisu su dostupni od 2.380 kuna po osobi, dok za doček u Egiptu valja izdvojiti najmanje 4.290 kuna po osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Generalturistu kažu da odlično prodaju posjete Beču, Rimu, Pragu, Parizu, Budimpešti i Bratislavi. Cijene se kreću već od 570 kuna po osobi, a većina polazaka je garantirana. Veću navalu kupaca također očekuju u drugoj polovici studenog.

U Lastminute centru kažu pak da je odaziv građana u ovom trenutku malo bolji nego prošle godine u ovo vrijeme. Za sada se najviše prodaju standardni (i jeftiniji) aranžmani s dočekom u nekoj od europskih metropola Parizu, Rimu ili Pragu. Građani se jako zanimaju i za toplije destinacije poput Egipta ili Kube, ili pak za Dominikansku Republiku gdje doček Nove Godine košta 16.740 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koji su najskuplji aranžmani u njihovoj ponudi, saznali smo da E-torus nudi put oko svijeta u trajanju od 21 dan, zrakoplovom u terminu od 26. prosinca do 15. siječnja, po cijeni od 58.980 kuna po osobi. U Generalturistu pak kažu da su najskuplja ona putovanja koja se izrađuju na zahtjev putnika, te da tada ne postoji gornja cjenovna granica.

Trenutačno najpovoljnija proslava van granica Hrvatske je doček Nove u Budimpešti, za otprilike 850 kuna po osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010020333006 arti-201010250559006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo