U Metkoviću na birališta izlaze čamcima!

Glavna gradska prometnica u Metkoviću je pod pola metra vode, zbog čega se u tom gradu bilježi najniži odaziv birača od osamostaljenja Hrvatske. Na birališta izlaze samo oni najhrabriji.

10.1.2010.
16:19
VOYO logo

Grad Metković aktivirao je svoj stožer Zaštite i spašavanja jer je na desnoj obali Neretve u 70 posto kuća ušla voda, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

DUZS ističe da se, bude li i dalje rasla, očekuje prodor vode u još 10 posto kuća. Zbog toga su postavljeni i dodatni punktovi za distribuciju vreća i pijeska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za građane Metkovića kojima je potrebna pomoć otvoren je telefon 020 681 377, a Dom zdravlja osigurao je deset mjesta za stacionarni smještaj.

U Pločama je na području Komina ugroženo oko 100 kuća, a u 40 njih već je prodrla voda. U Šarić-Strugi i Rogotinu desetak je kuća je pod vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U općini Kuli Norinskoj voda je ušla u 40 kuća i jednu gospodarsku zgradu. DUZS napominje da još prijeti opasnost za 60 kuća ako vodostaj bude rastao.

Za sav promet zatvorene su ceste Metković-Vid-Ljubuški, Kula Norinska-Komin-Rogotin-Ploče, a teže se zbog vode prometuje cestom Metković-Kula Norinska-Vrgorac i kroz grad Metković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj obrane od poplava Branko Pejaković rekao je u telefonskom izvješću pročelniku područnog Ureda za zaštitu i spašavanje Goranu Violiću kako se tijekom današnjeg dana očekuje znatno smanjenje vodostaja Neretve.

Dodao je kako se predviđa da se trenutačno stanje neće pogoršavati i da će, ako se dogovori dodatno smanjenje ispuštanja iz akumulacija u Republici BiH, izvanredne mjere, a možda čak i redovite mjere obrane od poplava tijekom dana biti ukinute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedene elementarne nepogode uveike utječu na odaziv birača na drugi krug predsjedničkih izbora. Državno izborno povjerenstvo je bilježi da je do 11 sati izašlo dva posto više birača nego u prvom krugu, no tri posto manje u odnosu na izbore 2005. godine.

Prethodni članak:

arti-201001090212006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo