U Metkoviću na birališta izlaze čamcima!

Glavna gradska prometnica u Metkoviću je pod pola metra vode, zbog čega se u tom gradu bilježi najniži odaziv birača od osamostaljenja Hrvatske. Na birališta izlaze samo oni najhrabriji.

10.1.2010.
16:19
VOYO logo

arti-201001100074006Grad Metković aktivirao je svoj stožer Zaštite i spašavanja jer je na desnoj obali Neretve u 70 posto kuća ušla voda, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

DUZS ističe da se, bude li i dalje rasla, očekuje prodor vode u još 10 posto kuća. Zbog toga su postavljeni i dodatni punktovi za distribuciju vreća i pijeska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za građane Metkovića kojima je potrebna pomoć otvoren je telefon 020 681 377, a Dom zdravlja osigurao je deset mjesta za stacionarni smještaj.

U Pločama je na području Komina ugroženo oko 100 kuća, a u 40 njih već je prodrla voda. U Šarić-Strugi i Rogotinu desetak je kuća je pod vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U općini Kuli Norinskoj voda je ušla u 40 kuća i jednu gospodarsku zgradu. DUZS napominje da još prijeti opasnost za 60 kuća ako vodostaj bude rastao.

Za sav promet zatvorene su ceste Metković-Vid-Ljubuški, Kula Norinska-Komin-Rogotin-Ploče, a teže se zbog vode prometuje cestom Metković-Kula Norinska-Vrgorac i kroz grad Metković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj obrane od poplava Branko Pejaković rekao je u telefonskom izvješću pročelniku područnog Ureda za zaštitu i spašavanje Goranu Violiću kako se tijekom današnjeg dana očekuje znatno smanjenje vodostaja Neretve.

Dodao je kako se predviđa da se trenutačno stanje neće pogoršavati i da će, ako se dogovori dodatno smanjenje ispuštanja iz akumulacija u Republici BiH, izvanredne mjere, a možda čak i redovite mjere obrane od poplava tijekom dana biti ukinute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001100071006Navedene elementarne nepogode uveike utječu na odaziv birača na drugi krug predsjedničkih izbora. Državno izborno povjerenstvo je bilježi da je do 11 sati izašlo dva posto više birača nego u prvom krugu, no tri posto manje u odnosu na izbore 2005. godine.

Prethodni članak:

arti-201001090212006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo