U LICI VEĆ PADA SNIJEG, A U LUDBREGU TUČA: / Stigla je najavljena promjena vremena, pogledajte što nas sve još očekuje...

Image
Foto: Ilustracija: Goran Kovačić/PIXSELL

Okretanje vjetra s jugozapadnjaka na sjeverac i buru pogodovat će premještanju hladne fronte iznad Hrvatske i širenju padalina, pogotovo snijega i kiše,

26.2.2020.
11:54
Ilustracija: Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Dugo najavljivana promjena vremena koja je trebala donijeti oborine i zahladnjenje, stigla je u Hrvatsku. Meteorologinja N1 televizijeTea Blažević potvrdila je kako zbog premještanja hladne fronte preko naših krajeva pada snijeg u Lici, a kiša na sjevernom Jadranu i sjeverozapadu zemlje. U Ludbregu je zabilježena i tuča.

Osim oborina, zemlju je zahvatio i val jakog jugozapadnjaka koji usporava cestovni i pomorski promet. Tako HAK javlja da vjetar usporava vožnju na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Ravne Gore. Zbog vjetra i ledenih zrnaca koja stvaraju poledicu, vozače se upozorava na oprez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dana vjetar će okrenuti na sjeverac te buru i sjeverozapadnjak olujne jakosti na obali. To će pogodovati oborinama koje bi trebale zahvatiti cijelu zemlju. Snijega bi tako, osim u Lici, trebalo biti u Gorskom kotaru, pa čak i u unutrašnjosti Dalmacije, dok će kiša, ponegdje u obilnim količinama, praćena jakim vjetrom i grmljavinom padati u unutrašnjosti. Na obali se očekuje i jako nevrijeme.

Image
VAKULA OTKRIO ŠTO NAS ČEKA: /

'Sredinom tjedna najobilnija kiša, a moguć je i snijeg u nizinama. Promjene neće biti dobre za osjetljive...'

Image
VAKULA OTKRIO ŠTO NAS ČEKA: /

'Sredinom tjedna najobilnija kiša, a moguć je i snijeg u nizinama. Promjene neće biti dobre za osjetljive...'

Vakula: Slična snježna epizoda vjerojatno i s četvrtka na petak

"Podjednaka snježna 'epizoda' vrlo je vjerojatna i s četvrtka na petak. U nizinama je moguća uglavnom kratkotrajna susnježica. Valja upozoriti i na moguću poledicu u kopnenom području, budući da će jutarnja temperatura zraka od četvrtka do subote često biti negativna, ponajviše u gorju. A upozorenja i na kopnu i na moru bit će i zbog vjetra. U srijedu će puhati najprije umjeren i jak jugozapadnjak, gdjegod i s olujnim udarima, zatim podjednako jak sjeverozapadni, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uglavnom na sjevernom Jadranu bura. U četvrtak će ponovno zapuhati jugozapadni i južni vjetar, u petak opet sjeverni, sjeverozapadni i bura, za vikend pak jugozapadnjak, na Jadranu većinom jugo...", navodi meteorolog Zoran Vakula za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo