U KB-u Dubrava usred operacija ostaju bez struje

Zub vremena poprilično je nagrizao Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu.

15.2.2010.
13:22
VOYO logo

Nova bolnica u zagrebačkoj Dubravi, koja je prije 21 godine slovila kao kao ponos hrvatkog zdravstva a i danas je uživa ugled jedne od naših najboljih klinika, u popriličnim je problemima.

Zub vremena nagrizao je i sam objekt, ali i opremu. Unatoč lošim uvijetima, liječnici i dalje rade punim kapacitetom. Tako se operacije i dalje obavljaju iako im usred njih, zbog, dotrajalih instalacija, često nestaje struje. Razlog je to i zbog kojeg je jedan od uređaja za MR priključen električnim kablovima deset puta tanjim od potrebnih, zbog čega se često dogodi kolaps sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako svjestan problema, ravnatelj KB Dubrava Milan Kujundžić smatra kako situacija "nije tako ozbiljna".

"Struje je znalo nestati ali imam agregate pa pacijenti nisu ugroženi. Veći su nam problem praonica rublja, vodoopskrbna mreža i klimatizacijski sustav koji trebaju hitnu obnovu", kaže dr. Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako oprema u blonicama inače traje godinama, no kako kroz Novu bolnicu prođe i do 2000 pacijenata, uređaji imaju znatno kraći vijek.

Unatoč tome dr. Kujundžić tvrdi kako je kvaliteta medicinske skrbi u njegovoj bolnici u svjetskom vrhu. Pojašnjava kako se to može zahvaliti entucijazmu vrhunskih stručnjaka koji ondje rade, te medicinskog osoblja često obavlja složene poslove za mizerne plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list piše kako liječnici u Dubravi zaista rade kao mravi. Potvrđuju to i pacijenti koje su zatekli u bolnici na pretragama. Sve se, svjedoče, obavlja vrlo brzo a jedini problem im je poprilično udaljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo