Sto se dogada s (ne)zaboravnom Novom godinom?

Samo dva tjedna dijele nas od najlude noci u godini, a mjesta u svim hotelima, restoranima, klubovima i kaficima koji organiziraju docek – koliko hoces!

16.12.2014.
12:59
VOYO logo

Navika da se o drustvu i mjestu ispracaja stare godine odlucuje u posljednji trenutak, danas je izrazenija nego ikada prije, pa tako umjesto da u ovo vrijeme popunjavaju posljednje slobodne stolove i sobe u hotelima i restoranima, ugostitelji sve cesce razmisljaju o otkazivanju planiranog doceka. Naime, rezervacija je toliko malo da se mnogi pitaju hoce li odustati.

U turistickim agencijama kazu kako su brojne planirane programe putovanja s docekom Nove godine navrijeme stornirali cim su osjetili da nema dovoljno interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skijasi otpali

"Nadamo se i vjerujemo da ce se ipak neke stvari pokrenuti izmedu Bozica i Nove godine, osobito za kraca putovanja autobusima za koja se osobito mladi gosti odlucuju u zadnji cas. Ove godine skijaski tjedan pocinje dosta rano, vec 3. sijecnja, tako da su skijasi odmah 'otpali' za bilo kakve organizirane aranzmane za docek jer oni ostaju kuci i dva dana kasnije krecu na snijeg. Srecom, barem za skijanje za sada prodaja ide odlicno i na razini je lanjske", rekli su za Slobodnu Dalmaciju u jednoj turistickoj agenciji.

Problem je i u kalendaru, potvrduju agencije: Nova godina pada usred tjedna, s dva radna dana prije i poslije, a to su najteze kombinacije za otputovati na docek, kazu turisticki radnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoteli prazni

Iako vecina hotela nudi mogucnost dolaska samo na docek uz cijenu novogodisnje vecere od oko 450 do tisucu kuna po osobi, ovisno o kategoriji hotela i pjevackoj zvijezdi koja ih zabavlja, vecina hotelijera ipak se nada visednevnim aranzmanima gostiju, jer samo to im moze osigurati zaradu.

U svim hotelima mjesta jos ima i za Silvestrovo, bas kao i za dane uoci i nakon doceka, pa su sve oci hotelijera uprte u sljedeci tjedan i moguce rezervacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recesija je ocigledno ucinila svoje, pa za novogodisnji provod malo tko zeli izdvojiti od 500 do 1.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo