'bio je poseban čovjek' / U Italiji preminuo James Gandolfini, legendarni Tony Soprano

Gandolfini, 51-godišnji glumac koji je karijeru počeo nastupima u newyorškim kazalištima, umro je vjerojatno od srčanog udara.

20.6.2013.
7:34
VOYO logo

James Gandolfini, krupni glumac najpoznatiji po ulozi u televizijskoj seriji "Obitelj Soprano", umro je za vrijeme odmora u Rimu, priopćila je tvrtka HBO koja je producent serije.

Gandolfini, 51-godišnji glumac koji je karijeru počeo nastupima u newyorškim kazalištima, umro je vjerojatno od srčanog udara, izjavila je za Reuters glasnogovornica HBO-a Mara Mikialian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumac je boravio u Italiji zbog filmskog festivala Taormina na Siciliji na kojem je trebao sudjelovati sljedećeg vikenda na okruglom stolu s talijanskim redateljem Gabrieleom Muccinom.

Gandolfini je već imao dugu karijeru u kinematografiji kad je nametnuo svoju osobnost u ulozi depresivnog mafijaša Tonyja Soprana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: BigPictures/PIXSELL

James Gandolfini

(FOTO: BigPictures/PIXSELL)

Vidjeti ga se moglo u filmovima poput "Uhvatite maloga", "Meksikanac", "Posljednja bitka", "Svi kraljevi ljudi" i sasvim nedavno "Zero Dark Thirty".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, preokret u njegovoj karijeri bila je 1999. godina kada je izabran za glavnu ulogu u "Obitelji Soprano", koju se smatra jednom od najboljih serija u televizijskoj povijesti. Uloga Tonyja Soprana priskrbila mu je najviše nagrada, posebice Zlatni globus i tri nagrade Emmy te nagrade Američkog filmskog instituta i Udruge filmskih glumaca.

"Bio je poseban čovjek, veliki talent, ali što je još važnije, ugodna osoba koja je sve ljude tretirala na isti način", kazao je HBO u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vince Flores/Press Association/PIXSELL

James Gandolfini

(FOTO: Vince Flores/Press Association/PIXSELL)

Glumica Susan Sarandon na svom je Twiterr profilu napisala da je Gandolfini bio "jedan od najšarmantnijih, najzabavnijih i najvelikodušnijih glumaca" s kojima je ikad radila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je 18. rujna 1961. u obitelji američkih Talijana u New Jerseyju, a karijeru je započeo na Broadwayju 1992. u predstavi "Tramvaj zvan čežnja" s Jessicom Lange i Alexom Baldwinom.

Gandolfini ima sina Michaela s prvom ženom Marcy Wudarski od koje se razveo 2002. godine 2008. vjenčao se s modelom Deborah Lin, koja mu je 2012. rodila kći, Lilianu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo