U tragičnoj nesreći u Italiji poginula 26-godišnja Hrvatica

Ekipa Prvog radija je u nedjelju objavila tužnu vijest da je u talijanskim Alpama u nesreći poginula njihova kolegica, 26-godišnja Anja Grgić.

22.6.2014.
16:32
VOYO logo

"Poštovani kolege i suradnici, U dubokoj boli javljamo da je naša kolegica Anja Grgić (1988.) tragično preminula u noći četvrtak na petak. Tek jučer smo dobili prve informacije rano ujutro, te cijeli dan pokušavali saznati što više. Prema prvim navodima, tragedija se dogodila u talijanskim planinama. Točne okolnosti se još uvijek utvrđuju te vas molimo za poštivanje privatnosti i tuge njene obitelji, prijatelja i kolega.

Oproštaj od drage kolegice biti će u četvrtak, 26. lipnja u Bjelovaru. Bila nam je velika čast poznavati ju i surađivati s njom, te je ova vijest za sve nas veliki šok i gubitak", piše u objavi Prvog radija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi talijanski portal trentinocorrierealpi.gelocal.it, nesreća se dogodila u talijanskim Alpama, na najvišem vrhu od Tri vrha Lavareda u južnom Tirolu u Italiji. Djevojka je bila s kolegom alpinistom (29), s kojim je krenula u uspon na Tri vrha Lavareda. Nakon što su se popeli na Gran Cimo, počeli su se spuštati, ali su stali jer je Anja bila iscrpljena. Njen kolega ju je osigurao i krenuo po pomoć, ali je i njega zaustavila noć. Nijedno nije moglo pozvati pomoć mobitelom jer nije bilo signala.

Nažalost, djevojka se u noći smrzla, a pomoć je stigla tek kad je dvoje austrijskih alpinista naišlo na 29-godišnjeg alpinista i pozvalo spasioce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo