PREMIJERA / U Hrvatsku stigao neobični Rocks, električni model vozila kojim mogu upravljati i tinejdžeri

Malo je vozilo sa stilom za dvoje, koje treba malo prostora u gradu i bez lokalne emisije ispušnih plinova

3.7.2023.
23:54
VOYO logo

Opel je u Zagrebu predstavio svoje prvo SUM (Sustainable Urban Mobility) vozilo Rocks Electric kao primjer nove održive urbane mobilnosti. Novi mali Opel po svemu odgovara trenutačnim rastućim zahtjevima gradskog transporta nudeći električnu mobilnost i to s potpunom zaštitom od vjetra i kiše.

Njime legalno mogu upravljati i mladi od 15 godina s položenom AM kategorijom za moped. Malo je vozilo sa stilom za dvoje, koje treba malo prostora u gradu i bez lokalne emisije ispušnih plinova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Electric je dug samo 2,41 metara, širok 1,39 m (bez vanjskih zrcala) i teži tek 471 kilogram (uključujući bateriju) što znači da je službeno kategoriziran kao lako motorno vozilo.

Vozačeva vrata se otvaraju u suprotnom smjeru od uobičajenog, radi lakšeg ulaza, dok se suvozačeva otvaraju na klasičan način. Unutrašnjost je maksimalno minimalistička s tek nekoliko tipki, malim digitalnim instrumentima s najnužnijim informacijama, volanom, papučicama i tankim sjedalima koja štede prostor i masu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svijetlu, ugodnu atmosferu u unutrašnjosti osigurava standardni panoramski stakleni krov.

Nudi doseg do 75 kilometara prema WLTP-u i tu udaljenost možete prelaziti brzinom do 45 km/h. Zbog toga je idealan za svakodnevni gradski promet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baterija od 5,5 kWh se u potpunosti puni za približno 3,5 sata iz svake standardne utičnice u kućanstvu.

Cijena osnovnog modela Opela Rocks Electricu Hrvatskoj iznosi 9990 eura do registracije te je već dostupan za narudžbe putem interneta, ili u ovlaštenim salonima od kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo