JEDNOSTAVNIJE I BRŽE / U Hrvatsku dolazi prva mobilna banka: Registracija bez papirologije, račun vrijedi u cijeloj Europi

Image
Foto: revolut.com

Odmah se dobije tekući račun koji ima IBAN i vrijedi u cijeloj Europi

5.3.2019.
17:09
revolut.com
VOYO logo

Utrka između dvije najveće mobilne banke u Europi, Revoluta i N26,  koje se često naziva i Uberima za bankarstvo, do ljeta će se voditi i na hrvatskom tržištu.

Britanski Revolut potvrdio je Poslovnom dnevniku da u idućih nekoliko mjeseci planira ponuditi svoje usluge u Hrvatskoj i ovdje otvoriti ured. Njegov glavni konkurent, njemačka mobilna banka N26 nedavno je ušla na slovensko tržište, ali nije iznijela daljnje planove širenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Službeno lansiranje Revoluta u Hrvatskoj bit će u idućih nekoliko mjeseci čim dodamo podršku za hrvatsku kunu (HRK) kao jednu od osnovnih valuta", kaže Kapsos. 

"Kad to napravimo svatko će u Hrvatskoj moći primati uplate u kunama na svoj račun na Revolutu, bilo s drugog bankovnog računa ili s drugih kartica, a čim to bude gotovo tražit ćemo i country managera za Hrvatsku", kaže Kapsos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobilne banke rade kao i druge mobilne aplikacije, odnosno nisu isto što i mobilno bankarstvo koje nude sve banke u Hrvatskoj. Registracija korisnika se u mobilnim bankama radi odmah preko mobitela, i to bez papirologije. Odmah se dobije tekući račun koji ima IBAN i vrijedi u cijeloj Europi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio je to inicijative Europske komisije o jedinstvenom digitalnom tržištu u sklopu čega se liberalizira platni promet u Uniji. U sklopu toga, depoziti na korisničkim računima ove dvije mobilne banke zaštićeni su do iznosa od 100.000 eura, kao i na računima postojećih banaka u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo