PROBLEMI ‘DODIKOVE TELEVIZIJE‘ / U hrvatskoj podružnici Une TV sazvan hitan sastanak: Spremaju li se otkazi?

Image

Očekuje se da će uprava Une TV već ovoga tjedna, na hitno sazvanom sastanku, dijelu zaposlenih u zagrebačkom dopisništvu reći da ostaju bez posla

1.8.2022.
19:40
VOYO logo

U zagrebačkom dopisništvu Una TV, regionalnog medijskog projekta koji je s dosta pompe otpočeo s radom u prosincu prošle godine, ovih su dana najavljeni otkazi. Jutarnji list piše kako je u zagrebačko dopisništvo, u kojemu radi 80-ak ljudi, uprava Una World d.o.o. sa sjedištem u Banja Luci uputila popis radnih mjesta koja se ukidaju već ovaj tjedan.

Svi zaposleni u dopisništvu, uključujući i one koje je vijest zatekla na godišnjim odmorima, pozvani su u redakciju na hitan sastanak koji će biti održan ove srijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubici zbog neuspjelog pregovora s teleoperaterima

Jutarnji list piše kako se događaji odvijaju munjevito i da je odluka uprave s popisom radnih mjesta koja se ukidaju objavljena 25. srpnja s napomenom da stupa na snagu već 8 dana nakon objave.

Uprava Une TV, kolokvijalno poznata i kao "Dodikova televizija" jer se vlasnički vezuje uz sina Milorada Dodika, Igora Dodika, ističe da je odluku o reduciranju poslovanja u Hrvatskoj morali biti donesena zbog zabilježenih poslovnih gubitaka prouzročenih bezuspješnim pregovorima s dvama najvećim teleoperaterima u Hrvatskoj A1 i HT-om koji višekratno odgađaju potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji s Unom TV. Stoga Una TV nije mogla emitirati program na području Hrvatske i ostvarivati prihode od reklama, a u prva četiri mjeseca ove godine imala je gubitak od 1,130.000 eura, a u 2021. gubitak od 2,9 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljen popis radnih mjesta koja se ukidaju

U zagrebačkom dopisništvu u sektoru programa ukidaju se radna mjesta urednika emisije i voditelja, a broj novinara-reportera s devet se smanjuje na jednoga. U informativnom programu ukidaju se radna mjesta regionalnog odgovornog urednika, producenta planiranja i izvjestitelja-terenskog producenta. U sektoru produkcije ukidaju se radna mjesta direktora produkcije, menadžera produkcije, asistenta produkcije, organizatora, operatera grafike, floor menadžera, umjesto pet novinara-snimatelja ostat će samo dva, a umjesto šest montažera također samo dva.

Ukidaju se i radna mjesta u sektoru tehnike kao i sektoru za digitalnu tranziciju, te po jedno mjesto u sektoru financija i sektoru ljudskih resursa. Podsjetimo, na Unu TV prešla su neka domaća zvučna novinarska imena poput Ivane Paradžiković, Saše Kosanovića, Josipa Šarića i Nataše Škaričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo