olakšanje za stanovnike / U Hrvatskoj Kostajnici vodostaj Une pao za 10 cm: I dalje se učvršćuju zečji nasipi, nastavljena ispumpavanja

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ohrabruje da je pad vodostaja zabilježen i uzvodno kod Struge Banske i Dobretina, što znači da je prošao najviši vodni val. U nizvodnoj Hrvatskoj Dubici vodostaj stagnira na 523 centimetra

18.5.2023.
8:27
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Vodostaj rijeke Une kod Hrvatske Kostajnice protekle je noći pao za desetak centimetara i u 7 sati je iznosio 489 centimetara, što su stanovnici tog pounjskog grada dočekali s olakšanjem.

Ipak, za branitelje nema opuštanja, pa se i nadalje učvršćuju zečji nasipi, a nastavljeno je i ispumpavanje vode iz kuća u Ulici Nine Marakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohrabruje da je pad vodostaja zabilježen i uzvodno kod Struge Banske i Dobretina, što znači da je prošao najviši vodni val. U nizvodnoj Hrvatskoj Dubici vodostaj stagnira na 523 centimetra.

Usporen je i porast vodostaja rijeke Save kod Jasenovca, koji je u 7 sati iznosio 867 centimetara. Kod Crnca, nedaleko Siska, Sava raste u prosjeku jedan centimetar na sat. Međutim, na sisačkom području Sava ne prijeti poplavama, jer je voda puštena u retenciju Lonjsko polje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog visokog vodostaja još je dosta problema u prometu, pa je u prekidu promet iz Hrvatske Kostajnice prema Dvoru i prema Hrvatskoj Dubici na ŽC47.

Prema podacima HAK-a također je promet obustavljen između Stankovca i Slane na glinskom području, Žažine i Male Gorice na petrinjskom, Matijevića i Donjeg Dobretina na dvorskom, te Košutarice i Mlake na jasenovačkom području. Voda je preplavila i prometnice u naseljima Prekopa i Dvorišće na glinskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo