U HDZ-U POSTIGLI DOGOVOR: 'Politička stabilnost je apsolutni prioritet, a lokalni izbori neće utjecati na stabilnost Vlade'

Image
4.4.2017.
22:22
VOYO logo

Večeras, uoči 27. obljetnice omiškog Gradskog odbora HDZ- a glavni tajnik Jandroković je na konferenciji za novinare rekao da će sasvim sigurno članovi Mosta biti dobri suparnici HDZ- u, jer je Most, koji je u Omišu pobijedio prije četiri godine, dobro razvio svoju organizaciju.

Prije četiri godine pobjednik izbora u Omišu bio je Ivan Kovačić, sadašnji Mostov potpredsjednik Vlade i ministar uprave. No, kako je večeras ocijenio Jandroković, od tada do danas okolnosti su se značajno promijenile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ je danas konsolidiran, HDZ je danas jak, najjači što će se pokazati i na lokalnim izborima. Očekujem pobjedu i da će Jure Šaban biti novi gradonačelnik Omiša", poručio je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Jandroković je rekao da su postigli dogovor da lokalni izbori neće utjecati na stabilnost Vlade kao i na stabilnost parlamentarne većine i očekuje da će se tako dogoditi poslije izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao, HDZ će tome pristupiti vrlo odgovorno, jer je politička stabilnost apsolutni prioritet svih koji sudjeluju u političkom životu i koji su odgovorni za Hrvatsku, te da istu stvar očekuje i od kolega iz Mosta.

HDZ očekuje pobjedu na lokalnim izborima u mnogim gradovima, općinama i županijama, uz to očekuje uvjerljivu pobjedu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u Omišu, ali i da će nakon izbora nastaviti suradnju na državnoj razini s kolegama iz Mosta. Spremni su surađivati sa svim strankama sa kojima dijele sličan ili isti svjetonazor i s kojima se mogu dogovoriti oko programa, rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidat HDZ-a za omiškog gradonačelnika Jure Šaban ima za cilj Omiš sa svim svojim resursima napraviti gradom za kvalitetniji i napredniji život. Rekao je i da je Omiš mala sredina koja ne trpi podjele i da ne žele nikakvu vrstu političkog antagonizma. Cilj im je dobiti izbore na dobro svih građana, poručio je. "Očekujemo potporu i glasača svih drugih opcija, jer ćemo sigurno na ovim izborima pružiti najbolje kandidate i najbolji izborni program", kazao je Šaban. Za Most je rekao da je dobra konkurencija, da su i relevantna politička opcija koja je prije četiri godine bila volja građana Omiša

Ali HDZ je u ovom trenutku konsolidiran s novim ljudima, snagom i projektima zbog čega sigurno mogu napraviti prevagu na izborima i dobiti ih u svoju korist, rekao je Šaban. Nabrojio je projekte HDZ- a u Omišu: obilaznicu, izgradnju gradske luke i srednje škole, te još veliki broj socijalnih projekata koji bi, kako je rekao, olakšali život na tom prostoru i spriječilo iseljavanje ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I župan Zlatko Ževrnja u Omišu očekuje pobjedu njihovog kandidata zato što je, kako je rekao, Jure Šaban "vrlo sposoban, kompetentan i kulturan čovjek koji ima sjajan tim".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo