tema obitelj / U Dubrovniku najveće okupljanje konzervativaca u Hrvatskoj. Tema je bila obitelj: 'Brak traži žrtvu'

Kao preduvjet za sklapanje braka naveli su i rješavanje stambenog pitanja. Tako je Vesna Vučemilović rekla da je teško odlučiti se na brak ako netko nema krov nad glavom

17.9.2023.
16:33
VOYO logo

U Dubrovniku je završilo najveće okupljanje konzervativaca ikad održano u Hrvatskoj i to na Europskom kongresu obitelji.

Zastupnici u Europskom i nacionalnim parlamentima, te stručnjaci zatražili su promjenu politika koje su, kažu, negativno nastrojene prema tradicionalnoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve manji broj brakova u Hrvatskoj posljedica je, kažu, sebičnosti.

Eurozastuonik zastupnik Ladislav Ilčić iz redova suverenista rekao je: "Brak iziskuje žrtvu što je suprotno užitku jer nije lako roditi i odgojiti dijete. Ali povijest je pokazala da taj oblik života, koji iziskuje i tu žrtvu, ali koji je utemeljen na ljubavi, ispunjava i puno više usrećuje čovjeka te donosi velike benefite za društvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Vučemilović, saborska zastupnica, osvrnula se na probleme zbog kojih mladi odgađaju stvaranje obitelji: "Mladi vrlo teško mogu riješiti stambeno pitanje, a time i stupiti u brak, zasnovati obitelj. Ako nemate topli dom i krov nad glavom, teško se odlučiti na taj korak."

POGLEDAJTE VIDEO Lara se rodila u zraku između Omišlja i Rijeke. Obiteljska je rekorderka - rodila se sa skoro 5 kila: 'Svaka čast'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo