U Dalmaciji orkanska tramontana, pijavice...

Jaka kiša i udari vjetra probleme su pravili duž cijele jadranske obale, Šibenik je 'plivao', dio županije ostao je bez struje, a u Splitu je orkanska tramontana nosila sve pred sobom.

20.9.2011.
11:24
VOYO logo

Dugo najavljivano nevrijeme s drastičnim srozavanjem temperatura, čak i za desetak stupnjeva, zahvatilo je u Hrvatsku. U nedjelju navečer 'poharana' je Istra, potom se nevrijeme proširilo na Rijeku, Karlovac, Zagreb... da bi tijekom večeri muke s vremenskim neprilikama imali Dalmatinci.

Udari vjetra probleme su pravili duž cijelog Jadrana, ali u Splitu u ponedjeljak navečer orkanska je tramontana nosila sve pred sobom i napravila štetu, ponajprije vlasnicima kafića. Jaki udari vjetra "pomeli" su štekate na Rivi i ostavili nered gotovo po cijelom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak oko 21 sat u Kaštelanskom zaljevu pojavila se pijavica, koja se iskrivila jedan stup nedaleko od rive u Kaštel Gomilici.

Olujna bura na Jadranu

Prema najavama meteorologa, danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, te svježije. Više sunčana vremena očekuje se na sjevernom Jadranu, gdje će biti uglavnom suho, dok je na južnom dijelu još ponegdje moguća obilnija kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20, u gorju malo niža, a na Jadranu između 20 i 25 °C.

Smirivanje vremena očekuje se u srijedu, kad će gotovo posvuda prevladavati sunčano vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109190335006 arti-201109180090006 arti-201109190335006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo