U centru grada nude prostore za kunu po kvadratu

Ne bi li oživjeli središte grada koje odumire pod udarom velikih trgovačkih centara koji su se pootvarali na periferiji,

8.1.2014.
17:19
VOYO logo

"U samom središtu grada cijena poslovnih prostora će biti jedna kuna po četvornom metru za obrtničke i proizvodne djelatnosti, a kako se udaljavate od centra, cijene padaju", rekao je zamjenik gradonačelnika Ivice Vrkića, Vladimir Ham.

"Cijena za te djelatnosti ide još i niže, sve do 31 lipe po kvadratnom metru u rubnim dijelovima grada. Ono što je važno da ćemo napokon u potpunosti u funkciju staviti prazne poslovne prostore u vlasništvu grada, kojih i nema toliko u centru grada", istaknuo je Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj za 37 prostora bit će objavljen u subotu, a time će se pokazati kolike su potrebe za tim prostorima. "Želja je jasna", kaže gradonačelnik Ivica Vrkić.

"Želimo vratiti život u sam centar. Pripomoći da obrtničke i proizvodne aktivnosti stavimo u središte našeg natječaja. S druge strane, neće loše proći niti trgovine niti trgovci jer i njima također skidamo zakup, za 50 posto, da probamo staviti ovaj prostor u funkciju i na taj način pripomoći našim građanima. Računice čak pokazuju, ako iznajmimo sav prostor, bez obzira što će biti jeftinije nego do sada, da će se i ekonomski to isplatiti", kazao je Vrkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki gradonačelnik je zaključio da se pregovara i s državnom vlašću da i prostori u vlasništvu države također uskoro idu u najam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo