bili su posrednici / U aferi 'Poreznica' upetljani i Biljana Borzan, Ivan Vrdoljak i Mate Radeljić?

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Snimljeni su telefonski razgovori između Radeljića i Biloša u kojima Radeljić Bilošu objašnjava što sve čini kako bi se riješio porezni dug, između ostalog i kako lobira kod Biljane Borzan

23.6.2015.
22:36
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je podigao optužnicu protiv bivše ravnateljice Porezne uprave, Nade Čavlović-Smiljanec, nekad visokopozicionirane SDP-ovke, čak svojedobno štićenice premijera Zorana Milanovića dok je ovaj bio u ratu sa Slavkom Linićem.

Uz Čavlović Smiljanec, optužen je i osječki poduzetnik Željko Biloš i bivša pročelnica osječke Porezne uprave Ružica Kovačević. USKOK tvrdi da su 2012. i 2013. Smiljanec i Kovačević nezakonito pogodovali tvrtki Željka Biloša zbog čega je tvrdi USKOK, državni proračun oštećen za 9 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Jutarnji list donosi kako su u ovu aferu kao posrednici između Biloša i Nade Čavlović Smiljanec upetljani i SDP-ova zastupnica Biljana Borzan, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i sadašnji savjetnik predsjednice Republike Mate Radeljić koji je tada bio direktor Osječke TV, također u vlasništvu Željka Biloša.

Snimljeni su telefonski razgovori između Radeljića i Biloša u kojima Radeljić Bilošu objašnjava što sve čini kako bi se riješio porezni dug, između ostalog i kako lobira kod Biljane Borzan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrdoljak je pak snimljen u razgovoru s Bilošom koji od njega traži da mu pomogne, a ovaj mu naknadno uzvraća da je Nada to obećala riješiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo