U 10 m duboku jamu bacili pse i pokušali ih zapaliti

Stravičan prizor zatekao je spasioce HGSS-a koji su u utorak došli iz jame na Miljevačkom platou izvući pet pasa za što su od nedjelje čekali pomoć veterinara.

18.1.2011.
21:02
VOYO logo

Preostalih pet pasa, koje je nepoznata osoba bacila u jamu na Miljevačkom platou, prepunu odbačena klaoničkog otpada, izvukli su pripadnici Hrvatske gorske službe za spašavanje i prihvatila ih je tvrtka ovlaštena za skrb o napuštenim životinjama AS-EKO.

Po riječima pročelnika šibenske podružnice HGSS-a Tea Barišića, nepoznata je osoba u utorak ujutro pokušala zapaliti jamu, a prije toga u jamu su bačena još tri psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barišić navodi kako su spasioci jutros, kad su izišli na teren, naišli na dim kako suklja iz jame. Pozvali su, veli, vatrogasce koji su na teren izišli odmah i, na svu sreću, na vrijeme ugasili vatru.

Drugo iznenađenje čekalo je spasioce u jami. Umjesto pet pasa, koliko ih je preostalo za izvlačenje, članovi HGSS-a su na dnu jame pronašli još tri psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko ih je noću bacio i zapalio jamu kako bi prikrio tragove. To je strašno", komentirao je pročelnik Barišić.

HGSS je prije nekoliko dana zaprimio dojavu o nekoliko psića ubačenih u miljevački jamu. U akciji u nedjelju izvučeno je petnaestero štenadi, no u jami je ostalo još pet odraslih pasa za izvlačenje kojih je bila potrebna asistencija veterinara. Danas je iz Zagreba došao veterinar te je uz pomoć djelatnika HGSS-a iz jame izvukao onih pet i još tri psa bačena noću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psi se nalaze u AS-EKO-u i čekaju udomitelje.

Vezani članak:

arti-201101170960006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo