MILIJUNSKI IZNOSI / Tvrtka majke uhićenog direktora INA-e otkupila dugove Dalekovoda. Kasnije ih preprodala za gotovo dvostruko višu cijenu

Image
Foto: Screenshot Youtube Volim Šibenik/Šibenik News/Slavko Midzor/PIXSELL

Tri D Rada iz Šibenika bez ijednog zaposlenog, iznenada je ostvarila 23 milijuna kuna prihoda i astronomsku dobit od 9,4 milijuna kuna

3.10.2022.
16:19
Screenshot Youtube Volim Šibenik/Šibenik News/Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Neki od ključnih ljudi u holdingu Prvog plinarskog društva (ENNA Grupa) uplatili su 23 milijuna kuna na račun tvrtke u vlasništvu majke Damira Škugora, nedavno uhićenog direktora INA-e kojeg se sumnjiči za organizaciju pljačke od milijardu kuna, piše portal Telegram.

Milijunski iznos tvrtki Rade Škugor, piše Telegram, uplaćen je lani u travnju za transakciju s otkupom dugova tvrtke Dalekovod. Ovo otkriće, tvrdi Telegram, razjašnjava kako je tek osnovana tvrtka Škugorove mame, Tri D Rada iz Šibenika bez ijednog zaposlenog, iznenada ostvarila 23 milijuna kuna prihoda i astronomsku dobit od 9,4 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegram u svom tekstu objašnjava kako je izgledao tijek te komplicirane transakcije. Kako navode, Tri D Rada otkupila je dugove poznate hrvatske kompanije Dalekovod i zatim ih je, šest dana kasnije, preprodala tvrtki Construction Line LTD registriranoj na Malti. I to za gotovo dvostruko višu cijenu.

"Kako je lani potvrdila i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), stvarni vlasnik Construction Linea je Josip Jurčević, poslovni partner Pavla Vujnovca. Ukratko, tvrtka u stvarnom vlasništvu gospodina Vujnovca dala je pozajmicu kojom su tvrtki Tri D Rada isplaćena 23 milijuna kuna", piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njihov upit iz ENNA Grupe su im, kažu, potvrdili transakcije Construction Linea s tvrtkom Rade Škugor.

"Otkup potraživanja obavljen je u potpunosti u skladu sa zakonom. Taj poslovni odnos nije ni na koji način povezan s trgovinom plinom ili drugim energentima", navodi ENNA u odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo