SVE SE MRDA NA DVA BRDA / Tvrdo se zakohabitiralo: Majka Isusova, šerafi, jazavci, stiskanje, halucinacije i njih dvojica - Milanović i Plenković

Oluji u odnosima dvojice predsjednika, barem prema van, ne nazire se kraj. Je li ovo tek početak?

29.7.2020.
20:50
VOYO logo

''A što je sad rekao, majko Isusova?'' - ciljajući predsjednika Vlade Andreja Plenkovića upitao se predsjednik Republike Zoran Milanović, no upravo je on još sinoć iz Vela Luke kazao: ''Sabor je iznad Stožera, dakle Stožer je ništa ustvari. Grupa, da se ne uvrijede, potpuno anonimnih, do jučer potpuno nepoznatih ljudi, upravlja vašim životima''.

Image
'TVRDA KOHABITACIJA /

Iz Banskih dvora poručili: 'Milanović laže ili halucinira'

Image
'TVRDA KOHABITACIJA /

Iz Banskih dvora poručili: 'Milanović laže ili halucinira'

A onda je jutros Plenković zaključio: ''Meni se čini da je on tek sad shvatio na kakvoj je dužnosti i da mu je strašno politički dosadno''.

Jedino dosadnim ne može se nazvati odnos između dva brda političke moći. Milanović je iz Rijeke prvo zaključio: ''Govoriti da je nekome dosadno i da je tek sada shvatio kakav posao radi, to je udar na posao, ne na mene. Nikada mi nije u životu dosadno i kao dijete sam se volio igrati s djecom i sam i sad mi nije dosadno ni kad sam sam. Kad mi je dosadno piskaram, čitam neprestalno jer moraš učiti stalno, konstantno, sad zvučim ko Lenjin. Tako da mi nikad nije dosadno, a kad mi je dosadno, uzmem bicikl i idem na Sljeme''.

''Ja još uvijek ne mogu vjerovati da je to on pisao na Twitteru nego je to vjerojatno neki jazavac iz njegova ureda u kasnim satima napisao jer ne mogu shvatiti da bi Plenković napisao takvu glupost'', kazao je Milanović.

No Plenković na Twitteru nije napisao ništa pa su iz njegova Ureda poručili kako zaključuju da predsjednik Milanović iz dosade ili laže ili halucinira. Iz Ureda predsjednika spominje se izjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


No, odavno je poznato da je glavno razilaženje vezano uz rad Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Ako itko misli da bi to što radi Stožer trebao raditi Sabor, onda taj stvarno, po uzoru na ove iz MOST-a, ne zna ništa o tome što je operativni rad, a što je zakonodavni rad", poručio je Plenković.

Odvratio je Milanović: ''Ovdje odluku o mjerama koje će trajati još neko vrijeme mora donositi politika, a ne struka jer za ovo više nema struke. Ovo postaje najobičnija farsa gdje se pod krinkom ili egidom struke ustvari pogoduje pojedinačnim sitnim, nevinim interesima ovog ili onog zastupnika ili pajdaša – to ne valja''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


''Ako netko ima pravni problem, ima ovdje Ustavni sud, neka podnese podnesak, Vlada je odgovorila na ne znam koliko podnesaka i konačnu odluku će donijeti Ustavni sud. I točka. Čovjeku je dosadno!'' - poručio je Plenković i dodao da su on i Milanović razgovarali više puta i da se ne slažu: ''Složili smo se da se ne slažemo''

"Pet puta! Hoćete da vam pokažem SMS poruke, pet puta? Neću vam pokazati naravno, to ne radim. Dakle, to radim u najboljoj vjeri, potpuno siguran, 10 godina sam bio predsjednik jake ili najjače stranke, predsjednik Vlade, predsjednik države, dajte dopustite da nešto o tome bar osnovno znam i da nemam baš loše namjere", poručio je Milanović.

Na istoj liniji nisu ni oko nedavno predstavljene mobilne aplikacija za COVID-19.

''Je li STOP COVID-19 obavezna ili nije i je li mene briga možda ili imam vremena u životu što kome čini na mobitelu? Dakle imate banaliziranje, trivijaliziranje, traženje detalja i rješavanje krupnih problema", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvratio je Milanović: ''Riječi koje imaju u pravilu sedam ili osam slogova tako da prosječni slušatelj nakon tri zaspi, a nakon toga padne u REM fazu. Kakve su to riječi: banaliziranje, trivijaliziranje? Ovo o čemu ja govorim je upravo suprotno, oni to banaliziraju, ovo je ozbiljna stvar".

A iako će obljetnicu "Oluje" u Kninu idućeg tjedna obilježiti zajedno, Milanović želi na tvrđavu, a Plenkovića proziva da inzistira na, kako je rekao, kolodvoru.

''To pabirčenje, puštanje, brifiranje, spinanje, meni je toga, vjerujte mi, nakon četiri godine do ovdje. Ide mi na živce, onako iskreno, ide mi na živce, ne da sam nešto ljut ili nervozan nego mi ide na živce jer su to trivije, banalne stvari'', poručio je Plenković.

Odvratio je Milanović: ''I mene živcira recimo što moram stajati ovdje na +30 i nositi tamno odijelo, ali to dolazi s teritorijem, to je tako, što da kažem? Živcira ga... nemaš pravo da te živcira. Smatram da je kninska tvrđava kultno mjesto ako postoji, ne grad Knin, grad Knin kao takav nije predstavljao ništa"

''Takve kvalifikacije o Kninu koji je za Hrvatsku važan grad, ne samo za Kninjane, ne samo za hrvatske branitelje nego za svakog od vas, za vas i mene. Koji je nazvao ne znam kako, neću ni citirati, da ima kolodvor i tvornicu šarafa. Tu se mi razlikujemo. Politički se razlikujemo'', zaključio je Plenković.

''Na kraju će gospodin Plenković koji je odlučio govoriti kod ranžirnog kolodvora govoriti tamo. Da, ja to podcjenjujem u odnosu na kninsku tvrđavu. Ja bih rekao da oni koji to ne razumiju ne razumiju uopće hrvatstvo'', poručio je Milanović.

"Možemo svi ići na tvrđavu pa da se skupimo nas jedno 1000 gore, da budemo jedan do drugoga i da stojimo jedan drugome na centimetar i da dišemo i pušemo jedan drugome nakon penjanja na 35 stupnjeva uskim stepenicama'', kazao je Plenković.

Čini se da se obojica slažu jedino u tome da na obilježavanju "Oluje" bude i predstavnik SDSS-a, a oluji u njihovim odnosima, barem prema van, ne nazire se kraj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike