TVRDE DA JE SADA SVE U REDU: / Lani prizemljeni hidroavioni uskoro će opet biti u zraku i prevoziti putnike

Image
Foto: PIXSELL, Ivana Ivanovic

Tvrtka 'European Coastal Airlines' po svemu sudeći spremna je ponovno započeti s redovitim hidroavionskim linijama kojima spajaju kopno i otoke.

20.2.2017.
8:08
PIXSELL, Ivana Ivanovic
VOYO logo

Menadžer u ECA-i Zdravko Delić potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju kako su njihovi hidroavioni spremni za plovidbu i uzlijetanje.

Image
AGENCIJA UTVRDILA NEDOSTATKE: /

Privremeno prizemljeni zrakoplovi European Coastal Airlinesa

Image
AGENCIJA UTVRDILA NEDOSTATKE: /

Privremeno prizemljeni zrakoplovi European Coastal Airlinesa

Odluka do kraja ovog mjeseca

'Učinili smo sve pripremne radnje da bi tvrtka nastavila s operacijama u ovoj godini, iz tog razloga su raspisani i natječaji za nove radnike. Odluka o nastavku rada je odluka dioničara društva, koja će biti donesena najkasnije do kraja ovog mjeseca. Tada bi trebali znati i datume od kojih bi počeli s redovnim radom', kazao je Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga za radnicima

Uz natječaje za radnike na pristaništima u Splitu, Malom Lošinju, Jelsi, Veloj Luci i Rijeci, do 23. veljače kada istječe rok za prijavu, traže se i radnici u ugostiteljskim objektima u pristaništima, kao i oni koji će istovremeno obavljati i prodaju zrakoplovnih karata. Za dio poslova napominje se kako se obavljaju na otvorenom, u svim vremenskim uvjetima uz upotrebu zaštitne opreme, te kako zbog poslova povezanih s postupcima u izvanrednim situacijama kandidati moraju biti u dobroj fizičkoj kondiciji.

Iz ECA-e su kandidate obavijestili kako će odabranima stjecanje potrebnih znanja i licencija omogućiti kroz niz teoretskih i praktičnih obuka u sjedištu tvrtke i u pristaništima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraćeno im odobrenje

Usprkos dva sudska postupka što ih je protiv njih pokrenula tvrtka European Coastal Airlines, iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo potvrdili su da ništa ne priječi hidroavione u novom polijetanju.

'Europski obalni avioprijevoznik d.o.o. posjeduje valjanu Svjedodžbu zračnog prijevoznika za komercijalni zračni prijevoz, kao i Odobrenje za vođenje kontinuirane plovidbenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odobrenje im je izdano još 2014. godine, a nakon što je bilo privremeno oduzeto sredinom kolovoza prošle godine, vraćeno je krajem istog mjeseca', potvrdio je Eduard Šoštarić, glasnogovornik Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (CCAA).

Dvije tužbe ECA-e

Prošlog ljeta CCAA je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora privremeno oduzela ECA-i dozvole i licence, čime im je prizemljila sva četiri hidroaviona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jesen su uslijedile dvije tužbe. Prva je podnijeta Upravnom sudu, kojom ECA osporava rješenje o prizemljenju što ga je izdala Agencija, te druga podignuta na Trgovačkom sudu, kojom ECA traži naknadu 5,5 milijuna kuna štete nastale u kolovozu i rujnu 2016. godine.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo