Skandal u Sinju / Turistička agencija prevarila roditelje: platili su Dubrovnik, a oni njihovu djecu vode u Cavtat

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Samo četiri dana prije najavljenog polaska, roditelji su doznali i da bi djeca umjesto od 23. do 25. travnja trebala putovati 25. travnja i vratiti se 27. travnja

25.4.2018.
9:28
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Roditelji učenika sedmih razreda OŠ Marka Marulića iz Sinja potpisali su ugovor s putničkom agencijom "Perla" iz Imotskog, koju su odabrali zbog najpovoljnije ponude koju je škola zaprimila. Ponuda je uključivala školsku ekskurziju od 23. do 25. travnja te smještaj u hotelu s tri zvijezdice u sastavu grupacije "Valamar" u Dubrovniku, piše Slobodna Dalmacija.

No samo četiri dana prije najavljenog polaska djece na izlet, roditelji su doznali da bi djeca umjesto od 23. do 25. travnja na ekskurziju trebala putovati 25. travnja i vratiti se 27. travnja te da neće biti smješteni u Dubrovniku već u hotelu "Epidaurus" u Cavtatu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Školskog vijeća roditelja tada je zatražila da se im se objasni zbog čega je došlo do promjene termina i smještaja. Ravnatelj škole Davor Ratković, ogradio se od svega te ustvrdio da je škola, kako to i priliči, samo raspisala natječaj, a sve dalje je bilo na roditeljima.

Dodao je da se do sada nikada nije dogodilo da je netko imao pritužbi na ovu agenciju, a i njegovo osobno iskustvo kao učitelja koji je s "Perlom" vodio na ekskurzije svoje učenike je pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz putničke agencije su im kazali kako su, nakon što su izabrani na natječaju, rezervirali smještaj u hotelu grupacije "Valamar". Uplatili su, navodno, rezervaciju, a iz Valamara su ih početkom travnja obavijestili da ih ne mogu primiti i da će vratiti uplaćeni novac.

"U toj situaciji mi smo prošli ponedjeljak rezervirali smještaj u hotelu "Epidarius" u Cavtatu, koji je bolji od "Valamara", i sve unaprijed platili. Što se tiče termina nama je svejedno hoće li djeca na ekskurziju od 23. do 25. ili od 25. do 27. travnja" kazao je Tihomir Lelas, vlasnik "Perle"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No roditelji su kontaktirali predstavnike "Valamara" te doznali kako su im se iz agencije Perla javili u ožujku za rezervaciju no da se nakon toga više nisu oglasili. "Mi smo prije 4-5 dana bili ovdje u školi i dogovorili pomjeranje termina", kazao je Lelas roditeljima što ih je dodatno je naljutilo. Kako bilo, djeca su u ponedjeljak otputovali su s Perlom na ekskurziju tijekom koje neće spavati u Dubrovniku već u Cavtatu. 

Slobodna Dalmacija podsjeća kako je  ista agencija učenicima iste škole i prošle godine mijenjala hotel. Tada je obrazloženje bilo da se u ugovorenom hotelu izvode građevinski radovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo