Turisti zgroženi prizorima: 'Od smrada se ne može živjeti, to je sramota'

''Ovakav nemar i nebrigu građana za urednost, ali i zdravlje drugih ljudi, nisam nigdje vidio.

17.7.2014.
8:07
VOYO logo

''Građani iz susjednih ulica, iako imaju kontejnere u njima, svoje smeće dovlače ovdje, mi više ne znamo što napraviti, komu se obratiti.

Navečer ili popodne, kada s unucima sjednem na balkon, od smrada se ne može živjeti. A ono što je najstrašnije jest da građani i kada vide punu kantu, smeće bacaju vanka, uokolo kontejnera. Dovlači se tu svega, evo, prošli tjedan je madrac četiri dana stajao nasred ulice. Sramota'', ispričao je za Slobodnu DalmacijuNediljko Hrga, koji inače živi u Njemačkoj i prijeti kako će ovakve slike poslati i tamošnjim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti zgroženi

Hrga naglašava činjenicu da je turistička sezona započela te upozorava kako se stranci zgražaju kada vide ovakve prizore.

Predsjednik Mjesnoga odbora Kaštel Lukšića Patrik Grgurić kaže kako su u dogovoru s Čistoćom i Vlastitim pogonom Grada Kaštela velik broj kontejnera s rive, dakle s jednog mjesta, zbog izgleda, ali i sezone, te kako bi građanima olakšali, raspodijelili po ulicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem koji je aktualan u ulici Stupi čisti je nemar građana.

'Kaštelanski krepavac'

Umjesto da smeće odlažu u svojim ulicama gdje su im postavljeni kontejneri, oni ga nose u ovu ulicu, jer im je valjda bliže, i tako na toj lokaciji stvaraju “kaštelanski karepovac”. Dok pojedini kontejneri zjape prazni. Građani bi se trebali naučiti da smeće barem ljeti nose u večernjim ili ranim jutarnjim satima, a ne po vrućinama, zbog kojih se i stvara smrad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo