TURIST UMRO NA PLAŽI KOD OMIŠA: / Zbog privatnog dvorišta i 300 nelegalnih stepenica Hitna pomoć nije mogla prići

Image
Foto: Facebook

U srijedu popodne na Lovrinom žalu u uvali Marušići kod Omiša, prema prvim informacijama Dalmacija Newsa, preminuo je 38-godišnji strani državljanin.

7.7.2016.
10:07
Facebook
VOYO logo

Ne zna se što se točno dogodilo i je li mu se moglo pomoći, ali Hitna pomoć i policajci zahvaljujući tome što je uvala prije nekoliko godina ostala bez okretišta nije mogla prići bliže. Okretište je pretvoreno u privatno dvorište.

Moglo bi se možda, piše Dalmacija News, i pješke doći do mjesta događaja, ali tu je problem 300 nelegalno izgrađenih stuba na koje je Talijan Giuseppe Sparta navodno potrošio milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani su se bunili i zbog okretišta i zbog stuba, stvar je završila na sudu, ali i dalje bez ikakvog učinka. Zbog stuba je čak postojala opasnost od rušenja kamenih gromada nekome na glavu, što se nije dogodilo, piše Dalmacija News.

'To je naš redoviti gost, večer prije smo svirali harmoniku'

"Stepenice su opasne po život! Nad njima vise po nekoliko tona teške stijene koje se u svakom trenutku mogu odvaliti i naravno da nas je strah koristiti ih", izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Lucijan Marušić, jedan od stanovnika koji je ispričao detalje tragedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strahota! To je naš redoviti gost, mlad čovjek, 38 godina je imao. Noć prije tu smo u uvali večerali, pjevali, svirali harmoniku... Ne znam što se točno dogodilo, vjerojatno mu je pozlilo. Strašna tragedija, troje djece iza njega ostaje, svi jedno drugom do uha", kazao nam je Marušić te dodao.

"Navodno hitna pomoć nije mogla doći do uvale. Prije je tu postojao put kojim se moglo doći do plaže. Ali sada imamo samo ove vražje stepenice kojima ni ne smimo prolaziti! Navodno je jedan od vlasnika parcele zabranio prolazak hitnoj pomoći, a nije bilo načina da nesretnika nosimo po stepenicama uzbrdo. Preminuo je na plaži, strašna tragedija...", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo preminulog čovjeka brodom je prebačeno u Mediće. Dalmacija news piše kako ga je bilo preteško nositi stubama do vozila hitne pomoći. Obdukcija će pokazati što je uzrok smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo