Tuđman je htio Titovu bistu, Grabar Kitarović je neće na Pantovčaku

U vili izgrađenoj za Tita mnogima je najviše smetala baš njegova bista. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poslat će je u jedan od muzeja, najvjerojatnije u Kumrovec.

20.2.2015.
19:57
VOYO logo

U Uredu se planira rotacija iznajmljenih umjetnika, kako goste ne bi dočekivali uvijek isti izlošci. Savjetnik predsjednice za kulturu pak o Titovoj bisti nema riječi.

Zašto je Tito prvi na redu za odlazak i to već drugog dana predsjednikovanja - pitaju se u SDP-u?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negiranje Tita je negiranje antifašizma

"Ja vjerujem da su predsjednicu pogrešno shvatilo, Titovu bistu će ona odnijeti u Visoku gdje će joj biti ured. Negiranje Tita je negiranje antifašizma, jer antifašizam je neodvojiv od Tita, to je njegovo životno djelo", izjavio je potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, javlja RTL.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko često je ponavljao da Titova bista nema što raditi na Pantovčaku, iako je tamo bila i dok je on bio u uredu Stipe Mesića. Poput Karamarka danas misli i većina u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako mene konkretno pitate to nije mjesto gdje bi trebala ta bista biti", izjavio je Željko Reiner.

Franjo Tuđman donio Titovu bistu

Titovu bistu na Pantovčak donio je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. Titov general nikad nije doveo u pitanje njezino micanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To samo govori o širini nove predsjednice. ona se odriče ne samo povijesnog naslijeđa već se odriče i Tita", rekao je Stazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo