Udari gromova, pljuskovi... / Tuča oko Splita, bujice oko Sinja: Snažno nevrijeme pogodilo dio Dalmacije

Image
Foto: Dalmacija danas

Munja je udarila u betonsku ogradu jedne obiteljske kuće u Hrvacama

10.6.2020.
12:01
Dalmacija danas
VOYO logo

Vremenske prilike vrlo su promjenjive. Dok je na jugu Dalmacije danas prevladavalo sunčano i toplo, u sjevernoj i osobito srednjoj ima kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegdje je bilo i izraženijeg nevremena s tučom.

(Dalmacija danas)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://www.dalmacijadanas.hr/wp-content/uploads/2020/06/nevrijeme_bujice_hrvace1.jpeg
https://www.dalmacijadanas.hr/wp-content/uploads/2020/06/nevrijeme_bujice_hrvace2.jpeg

Uvjerljivo najviše do 10 sati palo je u Hrvacama. Tamo je u svega nekoliko sati palo preko 70 litara kiše po kvadratnom metru, više nego što prosječno padne u cijelom lipnju. Vrlo obilna kiša pala je i u gradu Sinju, tamo je mjestimice palo preko 50 litara po kvadratno metru. Zbog jakih oborina u kratko vrijeme u dijelu Cetinske krajine zabilježene su bujice, voda je na nekim dijelovima i preplavila prometnicu između Sinja i Hrvaca, prenosi Dalmacija danas.

Čitatelji tog portala javili su da je, uslijed izraženog nevremena, munja udarila u betonsku ogradu jedne obiteljske kuće u Hrvacama, a ograda je oštećena zbog udara. Pri tome je jedan komad zid odletio prema krovu i razbio ciglu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Dalmacija danas, M.M.)

https://www.dalmacijadanas.hr/wp-content/uploads/2020/06/nevrijeme_munja_hrvace1.jpeg

Između 9 i 10 sati grmljavinski oblak razvio se nad istokom Brača, te se brzo mora premjestio nad Mosor, potom i Zamosorje. Čitatelji iz Dubrave na Mosoru dojavili su kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme s tučom, a bilo je i prolaznih bujica. Nevrijeme se potom nastavilo kretati prema Zagori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo