Tuča liječnika nad umirućim djetetom je 'incident'!?

"Prije 20 godina beogradski glumac Čkalja šalio se da je, ako se želite riješiti punice, pošaljete u gospićku bolnicu.

21.7.2011.
13:38
VOYO logo

Zbog fizičkog sukoba dvojice liječnika u gospićkoj bolnici, u prostoriji u kojoj se nalazila umiruća djevojčica, ministar Darko Milinović zatražio je od ravnateljice Marije Vrkljan Ilijevski hitnu istragu o incidentu i sankcije protiv liječnika.

Ministar Milinović je najavio i inspekcijski nadzor u Općoj bolnici Gospić, koji bi trebao utvrditi je li dvogodišnja djevojčica, koja je prilikom transporta u KBC Rijeka umrla zbog bakterijske sepse, u gospićkoj bolnici dobila svu medicinsku pomoć koja joj je bila potrebna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izražavam nezadovoljstvo i žaljenje zbog tog incidenta, a ispričavam se svima koje je taj okršaj doveo u neugodnu situaciju. Nedopustivo je da se bilo tko u Hrvatskoj fizički obračunava, a kamoli liječnici u bolnici", izjavio je Milinović na konferenciji a prenosi Novi list.

Ministra jako smeta što se gospićka bolnica spominje u negativnom kontekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije 20 godina beogradski glumac Čkalja šalio se da je, ako se želite riješiti punice, pošaljete u gospićku bolnicu. Danas je to hrvatska klinika Schwarzwald, to je moja bolnica i ne želim da neki incident naruši njen ugled", ustvrdio je Milinović.

Ravnateljica gospićke bolnice Marija Vrkljan Ilijevski već se navodno izjasnila kako sukob dvojice liječnika nije imao nikakva utjecaja na smrt male pacijentice, navodeći kako je stanje meningokokne sepse u kojoj se dijete nalazilo uz pravodobno liječenje smrtonosno u 90 do 95 posto slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što od ravnateljice OB Gospić dobije izvješće o incidentu, Milinović će, najavio je, zatražiti od Hrvatske liječničke komore da u toj bolnici obavi stručni nadzor i utvrdi je li bilo propusta u zdravstvenoj usluzi koju je djevojčica tamo primila.

Vezani članci:

arti-201107190772006 arti-201107200867006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo