'TU NE BI POMOGAO NI SKYWALKER': / SDP-ovac smatra da Ministarstvo branitelja s ovim proračunom ne može funkcionirati

Image

Tema HTV-ove emisije Otvoreno bila je trakavica oko izbora ministra branitelja koja traje već više od mjesec i pol dana.

14.3.2016.
23:05
VOYO logo

Gosti emisije bili su i neki od kandidata za ministra Đuro Glogoški, Stjepan Šterc i Branko Borković te SDP-ovac Franko Vidović.

Šterc smatra da postoje bitnija pitanja

Obzirom da je danas bilo govora o povlačenju kandidature , on je sam to opovrgnuo te rekao kako dalje ostaje kandidat. Rekao je da mu smeta što se pitanje imenovanja ministra branitelja postavlja kao glavni problem u državi. Smatra da treba "spustiti loptu" jer ima puno bitnijih pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'DEGUTANTNO JE ŠTO NAS DO SAD PREMIJER NIJE ZVAO NA RAZGOVOR': /

Odustao još jedan kandidat za ministra?

Image
'DEGUTANTNO JE ŠTO NAS DO SAD PREMIJER NIJE ZVAO NA RAZGOVOR': /

Odustao još jedan kandidat za ministra?

Dodao je kako je član HDZ-a, štoviše jedan od utemeljitelja stranke, iako je nekoliko puta bio isključivan.

Borković odustao od kandidature

Borković pak smatra kako se više ne može odugovlačiti s izborom ministra. Rekao je kako je svjestan da postoje tenzije da isključivo HDZ daje kandidata. "Ja nisam član HDZ-a i nemam političke stranke iza sebe", rekao je Borković. Kazao je kako on više nije kandidat za ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je Tomo Medved za kojega se pretpostavlja da je novi kandidat HDZ-a izvrstan odabir.

Izbor branitelja sliči na cirkus

SDP-ov Vidović kaže da cijela situacija koja je nastala po pitanju izbora ministra branitelja sliči na cirkus. Smatra da Vlada uopće ne funkcionira te da nema dogovora između premijera Tihomira Oreškovića i potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i Boža Petrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidović je rekao da ga cijela situacija podsjeća na talačku krizu,a da je povlačenje kandidatureMilijana Brkića "pljuska HDZ-u" jer je Brkić utjecajan HDZ-ovac i trebao je biti u prvom krugu kandidat za ministra.

'Ne bi pomogao ni Luke Skywalker'

Smatra i da je proračun predvidio iznos za ministarstvo branitelja s kojim ono ne može funkcionirati. " Tu ne bi pomogao ni Luke Skywalker kao gospodar svijetle strane, a neka građani sami zaključe tko je na strani tame."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Brkić je faca'

Šterc pak smatra da je Brkić ostao faca i zadržao dostojanstvo povlačenjem kandidature. Ono što Šterc želi je ministarstvo demografije. "Kako je moguće da upravljate zemljom i ne reagirate da zemlja nestaje demografski." Smatra i da bi HDZ i Most morali biti čvrsti jer je najgore ne donositi odluke.

Glogoškoga zabrinjava Vesna Nađ

Glogoškoga zabrinjava osoba koja je sada na čelu ministarstva, a to je SDP-ova Vesna Nađ, čiju su smjenu zahtjevali branitelji koji prosvjeduju u Savskoj, a među čijim je vođama Glogoški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo