Trudnice Dadi: Krećemo u boj protiv ličkog medvjeda

13.5.2010.
16:08
VOYO logo

Zbog odluke ministarstva zdravstva o zatvaranju sinjskog rodilišt pred sinjskim domom zdravlja okupilo se oko 300 prosvjednika koji su ministruDarku Milinoviću poručili da neće dopustiti da se zatvori rodilište u kojem je prošle godine rođeno 215 beba.

Pod motom "Pogodimo zajedno u sridu" prosvjed je organiziralo 16 gradskih udruga, a na njemu su se pojavile trudnice, branitelji iz cijelog cetinskog kraja, članovi navijačke skupine Maligani i brojni drugi građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201005130451004Sinjani su se kroz povijest borili protiv mletačkog lava, njemačkog orla, srpskog dvoglavog orla, a sada se moramo pobuniti protiv ličkog medvjeda", kazao je šef sinjskih izviđača Slaven Kardoš, jasno ciljajući na ministra Milinovića.

Prosvjednici su uputili proglas u kojem su zaprijetili da će, ako se odmah ne odustane od zatvaranja rodilišta, organizirati radikalne akcije, i to zbog "svojih žena, djece i Alke", piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su pljeskom pozdravili odluku dr. Ante Prolića, ravnatelja Doma zdravlja, koji je podnio ostavku ne želeći sudjelovati u zatvaranju rodilišta i davanju otkaza.

Prije dva dana na isti se potez odlučio i ravnatelj Doma zdravlja u Makarskoj dr. Damir Mendeš, jer nije želio izvršiti nalog ravnatelja županijskog Doma zdravlja Dragomira Petrica i zatvoriti rodilište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201005130501006Ministar Milinović pobunjenim ravnateljima i građanima u srijedu je poručio da se rodilišta u Sinju i Makarskoj zatvaraju privremeno jer ne zadovoljavaju zdravstvene kriterije.

"Imali su dvije do tri godine prilagodbe i nisu uspjeli. I sukladno nalazima inspekcije, dok se ne uspostave uvjeti propisani zakonom, prisiljeni smo ukinuti rad u tim rodilištima", izjavio je ministar Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Sinja i Makarske, bez plača novorođenčadi ubuduće će biti još Imotski i Supetar, u kojima se također zatvaraju rodilišta.

Prethodni članak:

arti-201005120572006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo