TROŠAK OD 220 TISUĆA KUNA: / Metković mora vratiti na posao dvije službenice koje je otjerao Petrov

Image

Dvije službenice gradske uprave Metkovića, kojima je Božo Petrov dao otkaz nakon Mostova dolaska na vlast u tom gradu, presudom Upravnog suda u Splitu vraćene su na posao.

18.4.2016.
9:07
VOYO logo

Otkazi u gradskoj upravi protumačeni su kao odmazda nove vlasti prema zaposlenicima lojalnima bivšem gradonačelniku Stipi Gabriću Jambi, o čemu je on više puta javno govorio. Otkaz je dobilo pet zaposlenika, a do danas je dvoje vraćeno na posao dok je treći postupak u tijeku. Preostali su u mirovini, piše Slobodna Dalmacija.

Image
JAMBO OPET O PETROVU: /

Otkako je na vlasti u Metkoviću, slušamo samo laži

Image
JAMBO OPET O PETROVU: /

Otkako je na vlasti u Metkoviću, slušamo samo laži

Grmoja kaže da one zapravo nisu vraćene na posao

No, Nikola Grmoja, zamjenik gradonačelnice Katarine Ujdur, kaže da dvije službenice zapravo nisu vraćene na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presudama je naloženo ponoviti upravne postupke te ponovno odlučiti o njihovom eventualnom stavljanju na raspolaganje", pojasnio je Grmoja. Naglasio je i da se sukladno novonastalim promjenama unutar Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića, u kojem je službu tijekom prošle godine napustilo petero službenika, ukazala mogućnost rasporeda službenica prethodno stavljenih na raspolaganje na slobodna radna mjesta.

O provedenim postupcima protiv dvije službenice Grmoja je ponovio da jedna od službenica nije uredno predala dokumentaciju niti je izradila zapisnik prilikom primopredaje vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuni obrat u Metkoviću: Mladi psihijatar ‘pomeo’ Jamba

Image

Potpuni obrat u Metkoviću: Mladi psihijatar 'pomeo' Jamba

Svi grijesi otpuštenih službenica

"Dio parničnih postupaka nakon primopredaje vlasti 7. lipnja 2013. godine pred kamerama je popisan, ali nije postojala nikakva evidencija predmeta bilo koje vrste. Službenica nije sukladno propisima dostavila pisarnici spise za arhiviranje niti je ostala dokumentacija složena i evidentirana", pojasnio je Grmoja. Protiv druge službenice je pak podnesen zahtjev za pokretanje postupka zbog teške povrede službene dužnosti jer je utvrđeno kako je vlasnica obrta te osnivačica poduzeća Jambo promet d.o.o., dok je Zakonom izričito propisano kako službeniku nije dozvoljeno otvaranje obrta ili osnivanje trgovačkog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad je dužan službenicama isplatiti naknadu plaće u razdoblju kada nisu bile zaposlene, a ukupni trošak bit će 220.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo