Trogodišnjak odlutao iz vrtića te sat vremena lutao po kvartu

Trogodišnji dječak u ponedjeljak ujutro izišao je bez nadzora iz dječjeg vrtića u Zadru, te gotovo sat vremena lutao uokolo po kvartu.

10.6.2014.
21:51
VOYO logo

Dječak je samostalno prešao, a tragedija je izbjegnuta zahvaljujući dobrim ljudima – susjedima obližnje zgrade koji su uočili malo dijete bez nadzora. Jedna je gospođa primila zbunjeno dijete za ruku, odvela ga u obližnji dućan gdje je popio sok i pojeo malo trešanja, piše Slobodna Dalmacija.

Potom je obaviješten vrtić gdje su izbezumljene tete za to vrijeme tražile nestalo dijete po dvorištu i po sobama vrtića. Može se reći da je u svemu bilo dosta sreće jer je dijete samo lutalo po vrlo prometnom kvartu i moglo se svašta dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su bili u strašnom šoku

"Dijete je oko 11 sati izišlo iz vrtićkog dvorišta, a vrijeme je izgubljeno dok su ga kolegice tražile po vrtiću. Susreli su ga srećom susjedi koji su zbrinuli dijete i obavijestili vrtić. Čim se to dogodilo, obaviještena je i policija koja je bila u vrtiću i obavila razgovore s odgojiteljima. Čim se dogodio taj incident, postupilo se prema propisanom protokolu sigurnosti koji je uveden u sve naše vrtiće. Obaviješteni su i roditelji koji su došli po dijete. Svi su bili u strašnom šoku. I sama kao roditelj znam kroz što su prošli mama i tata mališana kad su doznali što se dogodilo, a isto tako i teta koja je tada bila u smjeni i koja je bila zadužena za tu vrtićku skupinu. Hvala Bogu da se ništa nije dogodilo. Prema odgovornim djelatnicima sigurno će biti primijenjene i sankcije za ovaj propust koji se ne smije dogoditi, niti pod kakvim okolnostima. Kakve će sankcije biti, ja sad ne mogu reći, jer će o tome odlučiti Uprava i stručno vijeće vrtića", kazala je Marijana Miočić, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo