TRI DANA PRIJE NOVOG PROSVJEDA: / 'Tražimo da Plenković svojoj tajnici kaže da pripremi papire za Barišićevo razrješenje'

Image

Ovog četvrtka, na godišnjicu zadnjeg velikog prosvjeda, u centru Zagreba održava se novi prosvjed zbog obrazovne reforme. Zahtjevi za ostavkom resornog ministra Barišića ne jenjavaju.

29.5.2017.
11:26
VOYO logo

GOOD inicijativa za kvalitetno i sustavno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u odgojno-obrazovni sustav, održala je danas konferenciju za medije na kojoj su glavne teme bile izazovi za budućnost Cjelovite kurikularne reforme, izostanak političke volje za provođenjem ključnih reformi u sektoru obrazovanja te program događanja kojima će biti obilježen ovaj tjedan u kojem se održava novi procjed potpore reformi obrazovanja.

'Prije godinu dana okupilo se 50.000 ljudi diljem Hrvatske kako bi tražili bolju budućnost za našu djecu. Godinu dana poslije nismo se daleko pomaknuli. Reforma se ne provodi, iako je proračun za njenu provedbu povećan', rekla je Martina Horvat iz GOOD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘ČEKAJUĆI TRAMVAJ ZVAN OBRAZOVNA REFORMA’: Zagreb se sprema za novi megaprosvjed

'Od Plenkovića tražimo da ministra Barišića i Dijanu Vican razriješi dužnosti te da se ponovi postupak za izbor ekspertne radne skupine. Hodat ćemo od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora i artikulirati sve one potrebe mladih kojima nije udovoljeno tako da im je preostalo jedino da isele iz države', poručila je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prosvjeduje se jer se traži ostavka ministra Pave Barišića. Želimo da ministar odstupi, odnosno da premijer Plenković svojoj tajnici kaže da pripremi papire za njegovo razriješenje zbog plagiranja. Ministar pogoduje klijentelističkim skupinama, Barišić mijenja zakon kako ne bi bio procesuiran, kako bi rektor Boras ostao na mjestu rektora i nakon 65 godine, na to građani ne smiju pristati. Različite marginalne skupine sustavno drmaju institucijama i pokazuje se da ministar Barišić jednostavno nije sposoban', rekao je Marko Kovačić iz inicjative GOOD.

Image
BARIŠIĆ BAŠ KAO ŠUSTAR: /

'To nije prosvjed već odlika demokracije, poticaj da reforma bude uspješna'

Image
BARIŠIĆ BAŠ KAO ŠUSTAR: /

'To nije prosvjed već odlika demokracije, poticaj da reforma bude uspješna'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo