Trgovci iz cijele Hrvatske stižu u Zagreb

Više od tisuću prodavača najavljuje u ponedjeljak dolazak u Zagreb kako bi na Markovom trgu digli glas protiv fiskalizacije na tržnicama.

7.7.2013.
18:47
VOYO logo

Iako su danas radile, tržnice u Zagrebu i drugim gradovima sutra bi opet mogle zjapiti poluprazne. Nezadovoljni prodavači okupit će se na Dolcu u 10 sati odakle će u povorci do Banskih dvora na mirno okupljanje. Točno u podne u Vladi će predati već poznate zahtjeve: paušalno oporezivanje, a ne fiskalne blagajne te tromjesečni moratorij do dogovora s ministrom financija o uvjetima oporezivanja.

Predstavnik štrajkaša Nenad Peša kaže kako traže samo "pravo rješenje za tržnice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije ni prosvjed, ni štrajk kako ga neki nazivaju protiv ministra Linića i naše Vlade, već jednostavno apel da se još jednom razumno sjedne u okviru radne skupine i da taj zakon o fiskalizaciji poboljšamo", napominje predstavnik prodavača sa zagrebačkih tržnica.

Predsjednikova podrška

Nadu u kompromis s Linićem oko obveze poslovanja putem fiskalnih blagajni, od koje su od 1. srpnja izuzeta samo obiteljska poljoprivredna gospodarstva, prodavačima daje i potpora predsjednika Josipovića kojeg su upoznali sa situacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obećao će da će on sa svoje pozicije pokušati razgovarati s gospodinom Linićem da nas još jednom primi na razgovor. Duboko vjerujem da će to tako i biti", istaknuo je Peša.

Dolazak u Zagreb najavilo je više od tisuću trgovaca iz Rijeke, Osijeka, Slavonskog Broda, Đakova. Na Markov trg smije ih najviše 1.500, podsjeća Peša, koji se još jednom ispričao građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sve ove dane proteklog tjedna kada su na neki način bili ometani u svom normalnom dolasku i trgovanju na tržnicama. Molim ih isto tako za razumijevanje sutra. Nakon toga ćemo vidjeti, vjerojatno će se stvari vratiti u normalu", poručio je Peša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo