Tražio pomoć socijalnog centra pa mu oduzeli dijete

5.11.2011.
16:50
VOYO logo

''Zamijetio sam da je kći stalno na računalu. I noću bih je znao zateći kako se s nekim dopisuje i to skriva. Zabrinuo sam se. Uz pomoć prijatelja informatičara provjerio sam sadržaj Facebooka i otkrio da ima ponuda sredovječnih i starijih osoba iz Makedonije, Crne Gore i Novog Sada za grupni seks. Bile su to ogavne poruke i prijedlozi. Čak su se i dogovarali kako će oni iz Makedonije doći ovamo u Tovarnik. Pronašao sam i razgolićene fotografije tih osoba, a jednoj sam se i javio i svašta joj rekao. Otišao sam u Centar kako bih ih zamolio da s njom razgovaraju, odvedu je psihologu, nekako je odvrate od takvog ponašanja, a oni su mi oduzeli dijete'', kaže Eugen Slanček, nezaposleni elektrotehničar koji se sam skrbi za kćer i 11-godišnjeg sina otkako mu je 2004. umrla supruga.

U Centru su mu, kaže, rekli da sutradan dovede kćer, a kad ju je doveo, odmah su mu rekli neka potpiše da pristaje na oduzimanje i udomljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislio sam da neću preživjeti kada smo se vratili njihovim automobilom kući da bi moja kći uzela stvari i kada je s nekoliko vrećica otišla. Rečeno mi je da će mala biti udomljena najviše šest mjeseci, ali da se može i ranije vratiti ako ustanove promjene. Zato nisam mogao doći k sebi kada sam u rješenju pročitao da je udomljenje trajno'', kaže očajni otac za Večernji list.

Udomiteljska obitelj mjesečno dobije 2100 kuna

Prema nalazima Centra za socijalnu skrb, uvjeti stanovanja zadovoljavajući su, djeca su zdrava. Slanček je izgubio pravo na socijalnu pomoć jer je radio na općinskim javnim radovima nekoliko mjeseci i jedini prihod je dječji dodatak od 600 kuna. Ima neplaćenih računa za struju od nekoliko tisuća kuna i boji se isključenja, a ni obećani ogrjev nije dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Udomiteljska obitelj za moju kćer mjesečno dobije 2100 kuna, a da je kod mene i brata, za taj novac sigurno bih joj pružio bolje uvjete. Žali mi se kako je nekada gladna, mora čuvati i nositi malo dijete koje su ti Vukovarci također udomili. Udomiteljica radi, a njezin suprug stalno kćeri priča protiv mene. Sve na svijetu dao bih da mi vrate dijete jer znam da bi ovdje bila najsretnija'', rekao je Eugen Slanček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo