TRAŽI SE MAJKA ŠTENACA, MOGLI BI UMRIJETI: / 'Bacio ih je lokalni pedijatar, još su imali pupčane vrpce'

Image
Foto: prtsc Facebook , Facebook

Štencima koje su volonteri spasili život je ugrožen

25.12.2017.
20:11
prtsc Facebook , Facebook
VOYO logo

Članovi veterinarske ambulante Anubis klub pokušavaju spojiti kujicu Lolu s njezinim štencima koji su pronađeni jučer na obali rijeke Vuke. Tamo ih je, prema riječima jedne svjedokinje, bacio lokalni pedijatar Dražen Krnaš, očito se želeći riješiti legla.

Svjedokinja vidjela doktora kako baca psiće

'Isprva sam mislila da je riječ o maci, ali bilo mi je čudno pa sam otišla provjeriti o čemu se radi. I onda sam vidjela njega, pedijatra Dražena Karnaša, odmah sam ga prepoznala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ruci je nosio plastičnu vrećicu i iz nje izbacivao štence, jednog po jednog… U nekoliko navrata okrenuo se i pogledao prema meni… Bila sam u potpunom šoku. Dečko je odmah nazvao policiju i krenuli smo pokupiti nesretne životinjice. Jedva smo ih našli. Bili su na samoj obali, svo troje, još su imali pupčane vrpce, svi su mi stali u dlan jedne ruke', ispričala je za Jutarnji list zgrožena Vukovarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronađene psiće zbrinula je njezina prijateljica volonterka, no štencima je nužno potrebna majka koja je i sama u opasnosti jer je puna mlijeka pa bi mogla dobiti upalu mliječnih žlijezda.

'Lola je udomljena 2011. preko ugovora o udomljenju u kojem je stajala obveza kastracije ili vraćanja psa. No, njezini udomitelji sada spuštaju slušalice i roletne i ne vraćaju psa, a njezini štenci su u životnoj opasnosti. Molimo pomozite nam spojiti majku sa njenim bebama!', apeliraju iz veterinarske ambulante Anubis klub koja je o svemu obavijestila i policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik prekršio ugovor o udomljavanju?

Susjedi doktora Karnaša ispričali su kako je Lola i ranije imala barem nekoliko legla godišnje, no vrlo brzo nakon što bi se oštenili psiće više nitko nije vidio. Iz Anubis kluba najavljuju da će tražiti da se Karnašima oduzme kujica Lola jer su prekršili ugovor o udomljavanju, a i napuštanje štenaca je kazneno djelo.

Pedijatar Karnaš lani je dobio Medalju časti, najviše priznanje hrvatskog liječništva koje dodjeljuje Hrvatska liječnička komora, za rad u ratnoj bolnici Vukovar 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo