ZBOG 'DOČEKA' TRUDNICE TRAŽI SE ISTRAGA DORHA: / 'Iz bolnice su curile informacije, ugrožena su prava pacijenata'

Image
5.10.2016.
18:02
VOYO logo

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić osvrnula se na Facebook status molitvene zajednice u Vukovaru u kojem piše da imaju najavu da pacijentica dolazi u bolnicu radi pobačaja. “Ovo je definitivno dokaz da su oni imali informaciju o tome tko dolazi i kada dolazi u vukovarsku bolnicu”, rekla je Opačić u izjavi predstavnicima medija u srijedu ispred središnjice SDP-a na Iblerovom trgu, objavljeno je na stranicama SDP-a.

Image
KRŠĆANSKI AKTIVISTI DOČEKUJU TRUDNICE U BOLNICAMA I ODGOVARAJU IH OD POBAČAJA: /

'Odakle im informacije? Ovo je za sud!'

Image
KRŠĆANSKI AKTIVISTI DOČEKUJU TRUDNICE U BOLNICAMA I ODGOVARAJU IH OD POBAČAJA: /

'Odakle im informacije? Ovo je za sud!'

"Dakle, očekujemo istragu od DORH-a jer je ovdje riječ o kršenju niza zakona koji štite temeljna prava pacijenata i temeljna prava građana i mislimo da je ovo nešto što uznemirava cjelokupnu hrvatsku javnost i zbog toga mislimo da istraga može zaustaviti curenje informacija o tome ide li netko na neki zahvat u bolnicu ili boluje od bilo kakve bolesti”, zaključila je Opačić i dodala da će SDP, ukoliko DORH ne pokrene postupak, podnijeti prijavu, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najavljen je dolazak trudnice iz obližnjeg mjesta na pobačaj u vukovarsku bolnicu. Molimo sve molitelje da nam se pridruže u što većem broju ispred vukovarske bolnice kako bismo je dočekali kao kraljevnu i pokazali koliko je vrijedna i kako smo spremni učiniti sve da joj pomognemo izabrati život. " navodi se u pozivu.

'Nismo nikoga htjeli čekati'

"Nije istina da su članovi inicijatice htjeli čekati i susresti tu trudnicu, kako se navodi. Borba za život ne bi trebala nikome smetati. Nikoga ne napadamo, niti bilo kome čupamo dokumente. Želimo samo ljudima pružiti informacije kako bi donijeli ispravne odluke", rekao je za Hinu župnik vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan istoimenog samostana fra Ivica Jagodić, kojega su, kako je dodao, članovi inicijative pozvali da ih blagoslovi, što je on i učinio te otišao svojim poslom. Po njegovim riječima, na blagoslovu je bilo i nekoliko medicinskih sestara iz bolnice koje su nakon toga otišle, a u molitvi su ostali samo članovi inicijative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bili su izvan kruga bolnice'

U izjavi novinarima obnašateljica dužnosti ravnatelja vukovarske Opće bolnice dr. Vesna Bosanac istaknula je potrebu poštovanja zakona o pravima zaštite pacijenata. Također je rekla da su molitelji bili izvan bolničkoga kruga, a ljude iz bolničke uprave zadužila je da provjere je li bilo ugrožavanja diskrecije i prava pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo