TRAVANJ OBARA REKORDE: / Pripremite se na gotovo ljetne vrućine!

Image
Foto: PIXSELL, Marko Mrkonjić

Vrijeme će u ponedjeljak na Jadranu biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni.

11.4.2016.
9:23
PIXSELL, Marko Mrkonjić
VOYO logo

Na Jadranu ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, danju na sjevernom dijelu do umjeren jugozapadnjak, u Dalmaciji umjeren, prema otvorenom i jak sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 Celzijev stupanj, javlja DHMZ.

Kiša će pokvariti ostatak tjedna

U utorak će biti sunčano, povremeno uz malu i umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu u drugom dijelu dana i jugo. Najniža jutarnja temperatura između 6 i 11, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepo i sunčano vrijeme pokvarit će kiša koja se očekuje u manjim količinama u četvrtak, subotu i nedjelju.

Maksimalne dnevne temperature bi se trebale kretati između 17 i 22 stupnja °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugoročna prognoza: Očekuju nas iznadprosječno visoke temperature

Klimatološki gledano ovogodišnji travanj mogao bi biti jedan od najtoplijih od početka meteoroloških mjerenja, naročito u kopnenom dijelu Hrvatske. Proljetne brze promjene vremena kao što je današnja jedva uspiju nakratko sniziti temperature zraka na prosječne vrijednosti, što je ekstrem sam po sebi, javlja Istramet.

Tako su u Bjelovaru ovog travnja temperature zraka dostigle prosječne srpanjske vrijednosti, što je iznimno veliki ekstrem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema aktualnom prognostičkom materijalu, u idućih 10-ak dana Sredozemlju prijeti vrlo vruć zrak iz Afrike. Zatopljenje će biti najizraženije na Siciliji i u južnoj Italiji gdje će temperature drastično porasti iznad prosječnih vrijednosti, ponegdje i za više od 15°C!

Osjetno će zatopliti i na našem području, a u unutrašnjosti istarskog poluotoka vrijednosti će se svakodnevno penjati do 25°C, a tople će biti i noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jačih zahlađenja uz pojavu proljetnih mrazeva za sada nema na vidiku, već sasvim suprotno, prijete nam ljetne vrućine, piše Istramet.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo